HTML

90

A 90-es évek sose érnek véget! Hubba-Bubba rágó? Prehistoric 2? Családi mozidélután a Disneyvel? Ugrin Emese? Hasbro? Talapa János? Tépőzáras védőszövet a BMX vázon? Mindez egy helyen! Zene, sport, számítógép, tévé, mozi, politika, közérzet, mindennapok, szigorúan szubjektíven.

90-es évek a Facebook-on

Ennyien olvastok

Friss hozzászólások

Kapcsolat

Ha valami ötleted, vagy észrevételed van akkor ide írj: 90esblog@gmail.com

Queen -I'm Going Slightly Mad

2019.06.22. 22:41 :: Chris8587

Év: 1991

Nemzetiség :Angol

Hogy is lehetne jellemezni ezt a Queen dalt ? Szürreális? Egy menő rockbandától mindenképp ha viszont számba vesszük az énekes Freddie Mercury súlyos betegségét inkább érthető hogy ilyen  a dal és a dalból készült klip is szürreális jelleget ölt. Kicsit Noel Cowardra hajazott az  egész mindamellett hogy humoros volt a fejetlen gorillával együtt a Freddie által megformált Banánfáról nem is szólva.  A Dal mérsékelt sikert aratott  de még így is  a legjelentősebb  Queen dalként tartják számon.

 


Szólj hozzá!

Címkék: 1991 queen im going slightly mad

Diósgyőr-Ferencváros 0-2 NB1 1992

2017.05.23. 19:37 :: Chris8587

1992 nyarán ünnepre készült  Diósgyőrben a zöld fehér szurkoló sereg  hogy 11 év  után bajnokságot nyerjen szeretett klubjuk a Ferencváros- A Nyilasi Tibor vezette csapat úgy érkezett Diósgyőrbe hogy ha nyer biztosan bajnok erről Wukovics László a csapat akkori gólkirály aspiránsa gondoskodott a Fradi megnyerte a mérkőzést és a bajnokságot Wukovics gólkirály lett. 

A mérközés után pedig  olyan ünneplés vette kezdetét mely hasonlóra azóta se volt példa.


Szólj hozzá!

Címkék: 1992 fradi diósgyőr Fradi Diósgyőr

Shania Twain - (If You're Not In It For Love) I'm Outta Here!

2017.05.23. 19:37 :: Chris8587

Év:1995 Nemzetiség:kanadai Country felrázva, remixelve. Ez is megtörtént a napfényes 90 es években és ez még csak a kezdet volt.


Szólj hozzá!

Címkék: Shania Twain Im Outta Here

Ferencváros - Newcastle United UEFA Kupa 1996

2015.10.27. 22:00 :: Chris8587

1996 októberében kisebb ornitológiai csodára várt az üllői út népe és kis túlzással az egész ország. Hogy az elmúlt év őszének hőse a Ferencváros legyőzi a Shearerrel és Ginolával felálló(utóbbi csak a visszavágón játszott) szarkákat. A mérkőzés 7. percében erre minden esély megvolt, ugyanis a hazaiak Horváth Ferenc góljával megszerezték a vezetést,de a java csak ezután jött. A Fradi a mérkőzés folyamán végig pariban volt nagy nevű ellenfelével szemben.A vendégek Shearer és  Ferdinand góljával egyenlítettek majd Lisztes Krisztián meglőtte a második gólját beállítva a végeredményt. Varga Zoltán Fradija végrehajtotta az ornitológiai csodát legyőzte  az angol Newcastle csapatát meglepve ezzel Európát.


Szólj hozzá!

Címkék: ferencváros fradi newcastle

Scooter :How Much Is The Fish?

2015.10.27. 09:02 :: Chris8587

 

Év:1998 Nemzetiség:Német  Lehet e sláger egy egyszerű kérdésből? A válasz igen. A Kérdést  kedvenc technobandánk a Scooter tette fel amely 1998 ban átesett egy tagcserén, ugyanis Ferris távozott Axel érkezett a csapatba. Ezzel megkezdődött az úgynevezett second chapter azaz a második fejezet, és mi mással is indítottak volna mint egy gigaslágerrel amely egy bretoni kocsmadal dallamára épül . Az új dal  nagy Sláger lett  és állandó része a Scooter koncertek repertoárjának.  Tomboljunk és kezdjünk új korszakot a Scooterrel! How Much is The Fish? Resurrection!

 

 


4 komment

Címkék: scooter How Much is the fish

Szomszédok - A tanári kar II. - férfiak

2014.01.29. 16:01 :: Kurtz ezredes

belaba.jpgPanaszkodás, hisztéria, modoroskodás, alakoskodás, közhelyek, álszentség, undor. A gazdagréti tanári kar férfiállományáról hirtelen ezek a kifejezések jutottak eszünkbe. Vajon ki lesz meszelve tanévkezdésre a vécé? Minden tankönyv időben megérkezik majd? Lesz idén petárda miatt kifolyt szem? Ha mindezekből semmi sem végződik rosszul, a miattuk generálódó panaszáradatot biztosan nem ússzuk meg, és mindezt ráadásul elvileg férfiszájakból!


8 komment

Az Oroszlánkirály

2014.01.06. 08:36 :: BrunszvikTeréz

Oroszlankiraly_plakat.jpgSoron következő Disney rajzfilmünk az Oroszlánkirály, mely a legsikeresebb egész estés rajzfilm lett a Disney mesék közül. Ezt mi sem támasztja alá jobban, minthogy két folytatást is megélt, illetve számos oldalági történet született a rajongók legnagyobb örömére. Ez a világszinten több mint 783 millió dollárt hozó mű két Oscar és három Golden Globe díjjal büszkélkedhet, és talán még a Robin Hoodénál is többen kezdik azonnal dúdolni fő betétdalát…. Can you feel the love to night/ Érzed már a szív szavát… ugye, hogy ugye!


16 komment

Címkék: az oroszlánkirály

Mi kérünk elnézést!

2013.12.31. 15:12 :: BrunszvikTeréz

szilveszter_antal_kudlik.jpgAz év utolsó napján az ember akaratlanul is számadásra kényszerül, hogy aztán fogadalmakra kényszerülve nekiugorjon a következő évnek. A ’90-es évek annyi vidám pillanata, megkapó bája, éleslátó igazságossága, elnéző megértése, cinkos kamaszsága talán segítségünkre lehet abban, hogy egy év múlva, mikor újra számadást készítünk, már ne ugyanazokat a fogadalmakat kelljen megtennünk, hanem másokat, melyek bizonyítják évünk sikerességét, létünk jogosultságát, boldogságunk elérését.

 

 


Szólj hozzá!

Címkék: mi kerünk elnézést

Boldog Karácsonyt

2013.12.24. 20:41 :: BrunszvikTeréz

Ezzel a csodálatos fényjátékkal szeretnénk Boldog Karácsonyt kívánni nektek!!!

 


1 komment

Címkék: Boldog karácsonyt

A női kézilabda-válogatott emlékezetes tornái a 90-es években.

2013.12.18. 15:44 :: Kurtz ezredes

Kézilabdás lányaink nemsokára sorsdöntő mérkőzésen döntik el a továbbjutást a világbajnokság negyeddöntőjében, Brazília ellen. Ennek apropóján foglaltuk össze a 90-es évek magyar női kézilabdájának nagy tornáit, 1995-től 2000-ig. A poszt tekintélyes részéért nagy köszönet Violának, aki sok egyéb mellett a kézilabdának is szakértője.


Szólj hozzá!

Címkék: olimpia

Picasso Branch – Álmodj rólam

2013.12.09. 09:42 :: BrunszvikTeréz

Év: 1999

A Picasso Branch a Kozsó művek egy (másik) kérészéletű darabja, és ugyan csak 1 évet tartozott szigorúan véve a ’90-es évekhez, – hiszen ’99-ben alakult – mégis fennállásának mindhárom évében, ennek az évtizednek a meghatározó jegyeit viselte. Bebe is itt kezdte a pályafutását, a többi fiú nem tapadt meg a hazai előadók élvonalában, amit nem is értünk. A csudálatos stúdióklip a dal címét szeretné kicsit bővebben kifejteni, ahol valaki álmodja, hogy három lány öt fiút megvuduz, akik ettől énekelni és táncolni kezdenek, majd meg is jelennek. Mert ugye a szerelem és hit hegyeket mozgat meg. De ha ez nem lenne elég, van itt minden, ami a kor kötelező eleme: bő ing, erős és magyarázó mimika éneklés közben, rugóba oltott ízületek, táncbetét a dal kétharmadánál, szép, fekete miniruhás lányok, és csodálatos vizuális effektek.

 


2 komment

Címkék: Picasso Branch Álmodj rólam

Tic Tac Toe – Mr Wichtig

2013.12.05. 10:05 :: Kurtz ezredes

Év: 1997

Nemzetiség: német

A korszakban felülreprezentált német zenei kincs egyik legértékesebb darabja. Az MG42-es elméleti tűzgyorsaságával érkező, enyhe angollal kevert német rímeket csakis Modor Tibi tudta eddig tökéletesen visszamondani. A szám, és főleg az 1 Anettka - 2 MC Ducky - 6 Peter André felállású klip azonban ennek ellenére is emlékezetes.


7 komment

Címkék: tic tac toe mr wichtig

Tremors - Ahová lépek szörny terem

2013.11.28. 15:13 :: BrunszvikTeréz

ahovalepekszornyterem.jpg

Az 1990-es Tremors - Ahová lépek szörny terem című film volt az első igazi trash-horror-vígjáték amit életemben láttam. Három videókazin is megvolt, és mindegyik verziót nyúlósra néztük. Igazi VICO hangulat, igazi kaland.

 


Szólj hozzá!

Címkék: amerika akciófilm kevin bacon akcióvígjáték tremors ahova lepek szorny terem

Falco – Mutter der Mann mit den Koks ist da

2013.11.27. 10:00 :: Kurtz ezredes

Év: 1995

Nemzetiség: osztrák

A számunkra túl közelről ismerős osztrák giccs évszázados bűnlajstromát szükségtelen részletesen bemutatni. Operett, forraltboros adventi vásár Bécsben, és díszlet a Muzsika hangjának. Ezt a sok borzalmat igyekezett ellensúlyozni nekünk a maga szerény eszközeivel az évtized legismertebb osztrák sztárja. Az angyalhangú gyerekkórus, valamint Ausztria kedvenc kerti élőlényeinek szisztematikus kiirtása zseniális képi háttér a komoly társadalmi üzenettel bíró dalszövegnek. Természetesen Falco halála után az osztrákok DJ Ötzivel rögtön visszatértek a hagyományosnak számító kerékvágásukba.


2 komment

Címkék: falco muter der mann mit den koks ist da

Szomszédok – Szerelem, Szex, Gyengédség I.

2013.11.22. 08:00 :: Kurtz ezredes

147964_d6a2b3c7ba.jpgMindegyikünkkel előfordult már, hogy nemi életünk keretén belül basztunk, keféltünk, kúrtunk, tosztunk egy jó nagyot. A Lantos utca 8. első emeletén viszont Tisztességes Emberek élnek, így az ő esetükben az ilyesmi teljességgel kizárható. Náluk segg, cici, nyögések és ágynyikorgás helyett a szex mindig érzelmekkel társul, sosem öncélúan tolakodó, vagy túlságosan harsány. Az Alma-presszó bársonyvörös konyakfátyol-gőzében elcsattanó, alig hallható cuppanással érzékeltetett szájrapusziknál bármelyikünk durvábbat smárolt egy nyolcadikos osztálybulin.


8 komment

Címkék: etus sümeghy gábor gábor mágenheim ádám szelényi jános mágenheim júlia

Vanessa Amorosi - Absolutely Everybody

2013.11.21. 17:16 :: BrunszvikTeréz

Év: 1999

Nemzetiség: Ausztrál

Vanessa Amorosi hamisíthatatlan dance slágere tökéletes ellenpontozása ennek a novemberi esős napnak. Ma amúgy is csütörtök van, ez pedig pont jó alapozó lesz a hétvégi lazításhoz. Vanessa még ma is aktív és hazájában még ma is képes slágerlistákat meghódító zenei magasságokba törni. Mindenki figyelmébe ajánlom facebook oldalát, ahol nyomon követhetjük, hogy milyen „b” kategóriás zenészekkel és együttesekkel lép fel, milyen duettekben próbálja megtartani régi nimbuszát.


4 komment

Címkék: vanessa amorosi absolutely everybody

TikTak - Fránya csengő

2013.11.19. 09:44 :: Kurtz ezredes

Év: 1997

Blogunk kétéves pihenője alatt mindannyiunk nagy örömére megtörtént a magyar kultúrtörténet elmúlt 50 évének legjelentősebb lépése, végre feltöltötték youtubera az Erica C Dance School legékesebb gyémántját. Kiscsaj és Kiscsávó azóta is legendás párosa még a Bizö Boyst vagy az Emergency House-t is képes volt feledtetni velünk. A korabeli házibulik csúcspontját jelző zenei blokk tekintetében kizárólag a Baby Lady tudott méltó konkurensük lenni.

 


17 komment

Címkék: erica & roby d tiktak

Mariah Carey - Santa Claus Is Comin' To Town

2011.12.26. 10:28 :: Papi83

Nemzetiség: amerikai

Év: 1994

Nehogy azt higgye valaki, hogy megússza az idei karácsonyt Mariah Carey nélkül – „Merry Christmas” című albumának hála még sokáig csilingelhet a száncsengő és szólhatnak a hangzatos „woo-hoo, ooh-yeah, you-who” és további cizellált szófordulatok – természetesen a megszokott Mörájás hanglejtéssel és természetességgel. Ezzel a dallal kívánok mindenkinek kitartást, extra gyomrot és idegrendszert a karácsony még előttünk álló részéhez, valamint csatlakozom az előző gondolathoz: élünk és visszatértünk!


4 komment

Címkék: meriah carey santa claus is comin to town

Enya - We Wish You A Merry Christmas

2011.12.25. 09:01 :: Gudea enszi

Év: 2006

Nemzetiség: tünde/elf/ír

Karácsonyi hangulatunkat szeretnénk minden olvasónkra átragasztani ezzel a csodálatos dallal. Tehetnénk akár a „visszatérés” rovatunkba is, de ez leginkább egy rovaton kívüli valami. A művésznő aktivitása nem lankad, és a 80-as évek végétől rendszeres időközönként kiad egy lemezt, tele meditációs vízcsobogással és tájkép aláfestő zenével, amely állandó jellemzője, hogy úgy szól, mintha egy befőttes üvegből érkezne a hang. Egyúttal jelezzük, hogy a blog a látszat ellenére nem halt meg, életben van, még ha Enya mindent el is követett ezzel a dallal a kómába ejtésünkért.


6 komment

Címkék: enya we wish you a merry christmas

Boldog Karácsonyt!

2011.12.24. 08:20 :: BrunszvikTeréz

Ezzel a csodás dallal szeretnénk Boldog karácsonyt kívánni minden kedves olvasónknak!

 

 


Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása