HTML

90

A 90-es évek sose érnek véget! Hubba-Bubba rágó? Prehistoric 2? Családi mozidélután a Disneyvel? Ugrin Emese? Hasbro? Talapa János? Tépőzáras védőszövet a BMX vázon? Mindez egy helyen! Zene, sport, számítógép, tévé, mozi, politika, közérzet, mindennapok, szigorúan szubjektíven.

90-es évek a Facebook-on

Ennyien olvastok

Friss hozzászólások

Kapcsolat

Ha valami ötleted, vagy észrevételed van akkor ide írj: 90esblog@gmail.com

Walt Disney bemutatja - 2. rész

2009.12.13. 16:30 :: 90es blog

Kedves gyerekek! Szerencsére a miniszterelnök nem halt meg múlt héten, csak a T-Com. Mi azonban nem estünk kétségbe: némi késéssel, de a jól megszokott időben, vasárnap délután tűzzük műsorra három új sorozatunkat. Jó szórakozást kíván a Walt Disney!

GUMIMACIK

Generációk óta az erdő mélyén éltek a Gumimacik, akiknek a léte még a szabadkőműves alkotmány titkos záradékánál is nagyobb homályba burkolózott. Sir Tuxford (csak minket emlékeztet Balázs Péterre?) lenézett kisapródja, Cavin is csak hosszas hajsza után láthatta meg őket teljes valójukban, bár Grafi, a macik fenegyereke mindent bevetett ellene. Aztán persze összebarátkoztak a jólelkű apróddal, aki hatalmas fakardos asszókat rendezett a lánglelkű kis Kabival, és még abban is segítségükre volt, hogy Zami, az ideggyenge varázsló megfejthesse a gumimacilét réges-régi, varázslatos titkait a nagykönyvből. Közben pedig közösen jókat szórakoztak a kissé ütődött, de bátor Tami szerencsétlenkedésein, vagy a morcos Grafin, amikor dünnyögés közben rendre pofára esett. Az utolsó fennmaradt gumimacicsalád fekete báránya Szani, a kamaszlány volt, aki minden elkövetett hülyesége után megígérte, hogy jó lesz, és a következő részig ezt készséggel be is tartotta. Noha az udvarban élő emberek körében legalább akkora cikiség volt hinni a gumimacik létezésében, mint manapság a kommunizmusban, a macik később már nem csináltak ekkora gondot abból, ha meglátták őket. A Serj Tankianra megszólalásig hasonlító Igthorne herceg viszont az ő varázserejük segítségével akart király lenni.

Az erdő világa később olyannyira globalizálódott, hogy Ighthorne őhencegsége hozzá is jutott a Gremi által főzött, kincsként féltett Gumibogyószörp™-höz. Ekkor ő is rájött arra, amire a macik Cavinnel már korábban. Az emberek ugyanis nem pattogósak, hanem erősek lesznek a löttytől. A sunyi trónkövetelő persze lelkiismeretes főnökként azonnal földhöz csapkodta a gyagyás Tódit meg a többi orkot, mondván, innentől már egyedül is kiiktatja Gregort, megszerzi a királyi címet, és feleségül veszi Calla-t. Ighthorne óriás orkjai között az NSDAP-hez hasonlóan a mélynövésű Tódi volt az ész, a többiek viszont annyira nagydarabok és ostobák voltak, hogy már csak a fuksz hiányzott a nyakukból. Cavin meg a macik így bátran szaladgálhattak a lábaik között, s ezzel elérték, hogy az ostoba óriások az SZDSZ-hez hasonlóan agyonfejeljék egymást. Mi pedig élveztük a középkorias hangulatot, a minden álmunkat felülmúlóan izgalmas földalatti hullámvasutat, és a beszteroidozva legyőzhetetlen macik ténykedését. Ráadásul a király szöszi valkűr lánya, Calla majdnem annyira elbűvölt minket, mint korábban Sziporka. Ez persze nem véletlen, ugyanis Somlai Edina bájos hangja elég komoly párhuzam volt köztük. A történet végén aztán persze egyikünk sem lepődött meg rajta, hogy Cavin és Calla sok részen átívelő, ritka találkozásokból és távoli vágyakozásból táplálkozó szerelme kibontakozhatott, a harcias Ighthorne pedig természetesen trón nélkül maradt.
 

SULI - Hull High

Mert ugye a kamaszkor igen nehéz. Meg a kamaszok potenciális és profitábilis részét képezik a fogyasztói társadalomnak. Tehát szinte karmikus, hogy egy olyan filmsorozat is legyen a Disney-délutánban ami a kamaszok nehéz sorsával foglalkozik. Az Ausztrál Expressz után, nekem ez volt a személyes kedvencem, akkor a főszereplő fiú miatt, most meg mert már felnőttem és látom mennyire zseniális, így inkább csak elhűlve kapkodom a fejem. Ez a 9 részes, részenként 60 perces csoda olyan korrajz elemeket foglal magában, amit még a méltán híres Pókfoci sem volt képes vissza adni. Lássuk tehát, van itt szerelem – Cody Rome és D.J. Serkin, Mark Fuller és Camilla Croft –, lebegtetett erotika – John Deerborn és az új irodalomtanárnő Donna Breedlove között –, van itt tipikus hentes, aki utálja a diákokat (az embereket is) – Glen Fancher a biológia tanár, egy igazgató Emery Dobosh (ímhol, egy újabb magyar vonatkozás), aki nem nagyon vállal semmilyen felelősséget, van itt kötelező stréber lúzer Louis Plumb, akit mindig a szekrényébe gyömöszölnek, no meg persze a nagyszívű IQ negatív Randy Houser. És még sokan mások, akikre nem sikerült visszaemlékeznem. Volt ebben a csodás californiai gimiben kéremszépen minden. Rapbetét meg musical elemek, szerelmes duettek, fejben hangzó hangos gondolatok, egymás szivatásai. Lassítások, gyorsítások, hangulatfestő bevágások, amitől elég pörgős a menete minden résznek. Kötelező elemként a foci (a csapat neve, szerényen csak: Devils)-kosár-birkózó csapat is fel-feltűnt, és volt itt csodás sítúra. Merüljünk kicsit mélyebbre, hogy kiről mit is tudunk.

A Tanárok:

John Deerborn, történelem és irodalom tanár. Igazán sármos, és több éven keresztül a diákok körében megrendezett tanárnépszerűségi verseny győztese. Nincs rész nélküle. Éppen válófélben van, érzelmileg igen labilis. Minden 30-es nő ilyet akar, nem baj, hogy nincs pénze.

Donna Breedlove, ő az új irodalomtanárnő, nem mellesleg Sierra Madre szépségkirálynője is volt a lelkem. Gondolom, amennyire nekünk lányoknak bejött John bácsi, úgy a fiúk legalább ennyire akartak volna egy saját dögös magyartanárnőt. Biztosan nagyobb lelkesedéssel mondták volna, hogy "Földiekkel játszó égi tünemény, istenségnek látszó csalfa vak remény". Közte és John tanárúr között  úgy tűnik vibrál a levegő, és össze jönnek majd, de valahogy aztán mégsem.

Glen Fancher, a legemlékezetesebb karakterek egyike. Biológiát tanít, és talán pont azért, mert belülről ismeri az embert, annak inaival, nedveivel, nem túlságosan kedveli a fajtáját. Zsigerileg gyűlőli a srácokat, de azért bejár dolgozni, gondolom inkább kalandvágyból, mint hivatástudatból.

Emery Dobosh, az iskolaigazgató. Tökéletesen hozza az inkompetens és hárító vezető szerepmintáját. Azonban egy régi bútordarab, és szereti a gyerekeket. Ha kell, kiáll értük.

Van itt még valaki. Az eszelősen jó hangú takarítónő. Azon felül, hogy tisztán tartja az épületet a nebulóknak, ha valami csíntevésen kapja őket, még erkölcsi tartásra is tanít dolga közben. Nincs vita, szeretjük őt.

Diákok:

Cody Rome, az ügyeletes szépfiú. Nővére egy pár éve meghalt, és természetesen magát okolja, hogy a halála előtt nem találkozott vele. A gimi padlásán él, amiről csak a beavatottak tudnak. Állása nincs, nem is nagyon töri magát, az ambíció önbizalomi szinten hiányzik belőle, az ételt a suliból potyázza el. Mindenhová belóg, igazi rosszfiúnak állítja be magát. De persze a zord külső, arany lelket takar. Ahol tud segít, mint a jó úttörő. Egyetlen emberhez kerül igazán közel, az pedig D.J. együtt járnak vagy mi, de nem tud mit kezdeni azzal, mikor a lány egyszer kimossa a fejkendőjét. Ez a szimbolikus cselekmény azt az érzetet sugallja neki, hogy valaki gondoskodni akar róla, mintha ő maga nem lenne rá képes. Balhé lesz belelőle. Arra, hogy hogyan békülnek ki, már nem emlékszem. Itt vérző szívvel meg kell említenem, hogy ez a csodás fiú 2002-ben meghalt drogtúladagolásban.

D.J. Serkin, a fiatalkori világmegváltó önmaga. Küzd a globális felmelegedés, a jobb menza, és Cody merev természete ellen, egyszerre. Lelkes híve a női egyenjogúságnak, de úgy igazából nem sok mindent tud a világról. Szimplán: kamasz. Donna tanárnő mellett, ő volt a fiúk kedvence, mint szépséges és laza okos lány, akit ma már szimplán blokkolnának, de akkor csak a tenyerük izzadt rá.

Mark Fuller, tipikus Jason Donovan figura. Dobálja a haját, mint egy díva, népszerüségre törekszik, és kellően bugyuta, hogy az is legyen. Nem is értettem én már akkor sem, ezt a szerelmi szálat a szép vöröske, nehézsorsú, idősebb Camillával. A focicsapat tagja, majd Paul kéztörése után az irányító posztjáig szalad a karrierrje. A felé irányuló, tipizáló elvárások miatt nehezen oldódik fel, és semmi spontaneitás nincs benne.

Camilla Croft, a másik nehézsorsú diák. Apja elhagyta őket, így anyjával egy lakókocsiban él. Idősebb mint a többiek, mert a sok költözés miatt halasztania, ismételnie kellett. Suli után dolgozni jár, minden hányattatottság ellenére azonban mindig mosolygós, tele van bizalommal és nyitott a világra.

Louis Plumb, a stréber lúzer. A gegek felelőse, csattanója, elszenvedője. Ezen túl nem sok mindent tudunk meg róla, csak azt, hogy reménytelenül szerelmes D.J.-be.

Randy Hauser, nem kell túl sokat várni tőle. Szép a haja, széles a válla , kocsikat bütyköl. Kicsit úgy tűnik, hogy elitta és feltehetőleg elszívta már agyi neuronjainak jelentős részét, és az iskolát csak találkozási csomópontnak tekinti. Amúgy táncosfiú, innen az igen jó test.

De ne feledkezzünk meg a két ügyeletes szarkeverőröl, Mitchellről és barátnőjéről, Amandáról. Ahol lehet, ott bekavarnak, rosszra csábítanak, hazudnak, lopnak, ármánykodnak. Valószínű a pubertáskori frusztrációt nem bírják normálisan feloldani. Akit még mindenkép meg kell említeni, bár nevüket nem tudom, azok a rádiós lányok. A kemény rokker, meg az angolkisasszony. Hibátlan párosítás, gyönyörű jelenetek az övéik. '91-ben több díjra is jelölték a sorozatot, párat el is vitt belőle. Hiszen ami jó, az jó!

BALU KAPITÁNY KALANDJAI


Mi, Csipet Csapat rajongó gyerekek szomorúan vettük tudomásul, hogy kedvenceink alig egy évig húzták csak a képernyőn. Sokan nem is szerettük a helyükbe lépő Gumimacikat, a többség azonban megbékélt velük. A következő évben azonban jött egy olyan rajzfilm, ami kissé pótolta Sziporka mosogatószeres dobozokból összeállított csodáit. Balu kapitányt egyszerűen nem lehetett nem szeretni. A címszereplőt azonnal mindenki a szívébe zárta, pedig aligha nevezhető szuperhősnek. Aranyos, „mackós” egyénisége garantálta, hogy a macilányoknak legjobb esetben is csak kedves barát marad, ráadásul olyasmi jutott neki osztályrészül, amitől minket fiúkat már akkor kivert a hideg veríték, egy főnöknő. Habár Beckyt igazán nem lehetett hárpiának nevezni, sokszor – és tegyük hozzá, joggal – horda le a kissé hebehurgya Balunkat, aki Vadmaccsal, a lüke szerelővel együtt indokolatlanul sokszor lassult a mólónál. Mégis valahogy olyan megnyugtató lazaság áradt belőle, hogy rögtön nem foglakoztunk a másnapi matekdolgozat fenyegető rémképével. Végül persze a sok lustulás között ha Becky kirugdosta az úszótalpra feszített függőágyából, a legnagyobb kalózveszélyben is bámulatos, nyaktörő figurákat bírt kihozni a Vaskacsából.

Az „aranyos” karakter mellett igazán elfért egy valódi csibész kissrác is. Kit – Balu állandó jobb egyese – szívbaj nélkül kezeli a szarvkormányt arra a kis időre, amíg papamaci hátramegy a frigóhoz sörért, és akár a vezérsíkon is elüldögél, ha valamiért lemaradt a hagyományos beszállásról. A sorozat rosszcsontjáról, Don Kartácsról már ejtettünk néhány szót a főgonosz-válogatásban. Sokat nem is tudunk hozzátenni, azokhoz a sorokhoz. Csak érdekességképpen, őt valamiért teljesen felöltöztették, míg a többi szereplőnél beérték némi felsőruházattal és fejfedővel.

A szereplők mellett szót kell ejtsünk a sorozatban szereplő repülőkről, amik csak rátettek az amúgy is eléggé Indiana Jones-os hangulatra. A kalózok érdekes módon csak többfedelű holmikkal nyomultak, és minden szárnyban géppuska lapult. Mai szemmel érthetetlen, hogy bírták utolérni tömzsi, Ratára emlékeztető csotrogányaikkal Balu modern, egyfedeles gépét. Szintén érdekes, hogy a történet meglehetősen vizes környezetre alapult, Cape Suzett – a legmenőbb öböl mellé épült nagyváros – lövegekkel védett bejáratán túl körös-körül mindenütt óceán, evidens volt hát, hogy valamennyi gép úszóképes kell legyen.

 


58 komment

Címkék: suli walt disney gumimacik balu kapitány kalandjai

A bejegyzés trackback címe:

https://90es.blog.hu/api/trackback/id/tr511578407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Penya666 2009.12.13. 17:53:39

Hahh micsoda retros poszt! Sziporka nekem is tetszett anno :) A suli me mennyire feledesbe merult... Asszem utana jott a nehez napok egy fold nevu bolygon. Az is tutott.

aribeth 2009.12.13. 19:18:25

Ó, igen. A Sulival kezdődött az amerikai középiskolás filmek-sorozatok iránti rajongásom. A történetből már semmire sem emlékszem, csak néhány jelenet maradt meg, de előfordulhat, hogy mással keverem őket.

Ebben volt az, hogy az egyik lázadó fiú benn ragadt a klotyón, mert kifogyott a papír, és végül a házi feladatával volt kénytelen kitörölni a hátsóját? Meg rémlik valami osztálykirándulás, ahol a fiúkat-lányokat szigorúan elkülönítették egymástól, és amíg a tanárok az épület előtt őrizték az erkölcsöket, végignézhettük, hogy a kölykök a tetőn találkoztak egymással.

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2009.12.13. 19:41:51

Miért van az, hogy én csak a mesékre emlékszem a Walt Disney-s mesedélutánokból és a filmek még csak nem is ismerősek???

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2009.12.13. 20:22:13

@Viola1984: Mert még fiatal voltál amikor ezek mentek.

Egyébként a Hull High -t ugyan az a Kenny Ortega rendezte aki mostanság a High School Musical trilógiával és a Michael Jackson filmmel keresi gennyesre magát.

bej Kutyej · http://uzsidoboz.freeblog.hu 2009.12.13. 20:25:09

@Viola1984: Anno a filmek engem se kötöttek le, csak a rajzfilmek. A Suli totálisan kimaradt, de ezekre emlékszem: Zorro, Ausztál expressz, Blossom, meg még egy családról szóló. Torkelsonék, vagy valami hasonló.:)
Sziporka nekem is a kedvencem volt, mert tök jól tudott barkácsolni.:D Balut először nem szerettem, de aztán mégis. Az a rész jó volt, amikor Beckyt kellett megmenteni Sembriában a kis töpszli disznóezredestől.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.12.13. 21:34:59

Nemár, Balu csak egy évig volt? Nekem éveknek tűnt... (ez most gúnynak hangzik, pedig nem)

Paul Newman Jr. 2009.12.13. 23:37:17

Óriási idők voltak, köszi a posztot. Suli zseniális volt, gimiben mindig ment, h kit tudnánk, kit nem - bár ebből kevés akadt :)

Gumimacik is elmentek, de Balu nagyobb flash volt. Tényleg megdöbbentő, hogy csak egy évig ment.

Ausztrál Express, héélo :D

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.12.13. 23:41:21

JA! Meg a pukkandúr! "Nem tudom kik vagytok, de nem is érdekel. Az én nevem Pukk Kandúr"

duncan 2009.12.13. 23:48:29

A sulihoz volt hasonló, de szerintem sokkal jobb volt a Szívtipró gimi. Ha jól emléxem, akkor ausztrál ez is.
Valakinek megvan?

Aquarius 2009.12.13. 23:52:56

Dídzsébe szerelmes voltam :D

kacce 2009.12.13. 23:59:46

Hatalmas KÖSZÖNÖM Nektek, hogy valahol megemlékeznek a SULI-ról végre valahára(és emlékeznek is rá!).
Imádtam ezt a sorozatot, a főcím meg eszméletlen jó volt, és ezt is be kellett volna még linkelni: www.youtube.com/watch?v=GJjPe0o1cf4 ;)
Pedig nem bírom az éneklős/musical filmeket egyébként...

Azért olyan szép emlék ez a Walt Disney bemutatja, mert akkoriban nem sok tévéműsor volt, ez olyan VALAMI volt. Vasárnap délutánonként kiürült az utca, mindenki ezt nézte - még a felnőttek is.
Hasonló kaliberű emlék nekem talán még a "Nils Holgersson csodálatos utazása".

Imádlak titeket!

FeroxX 2009.12.14. 01:03:55

90-es blog ! hát ez király :)

bbalint85 2009.12.14. 02:02:18

Balukapitány főcímnek mit mondanak a végén? Ez itt? Ez i?

DeToXXX 2009.12.14. 04:27:34

ja a suli sorozat volt a legnagyobb. kiadhatnák vaze DVDn pld 8)

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.12.14. 04:37:30

A Balu kapitany meg megvolt, a tobbi kimaradt az eletembol.

2009.12.14. 05:36:49

@bbalint85: Tale Spin (még oda is van írva Balu mögé) :P Ez a sorozat eredeti angol címe ;)

Lusta_Dick 2009.12.14. 07:57:21

Nem tudom már melyik rész volt a Balu kapitányból, de egy örök emlék marad számomra, mert én is ebben az időben gyerekskedtem, hogy a mackó lány vagy nem tudom milyen szereplőt elrabolták egy repülőgépen vitték a csúnya rossz mackók erre valamit elkezdett magyarázni a hölgy és a válasz rá ez volt "asszony népnek hallgass a neve" már akkor sírtam a röhögéstől, és ez máig megmaradt bennem.

szbszig 2009.12.14. 07:58:12

@Viola1984: A nevedből ítélve egy évvel még idősebb is vagy nálam, ennek ellenére te is egy számjegyű életkorral bírtál még abban az időben, amiről itt most elsődlegesen beszélünk, úgyhog nem csoda, hogy hozzám hasonlóan inkább a mesék kötöttek le, és a középsulis, kamaszoknak szóló filmekre nem is emlékszünk. ;)

AP! (törölt) 2009.12.14. 08:15:16

anno minden hétvégén ott ültem a tv előtt. *sigh* a csipet-csapatot utána még évekig játszottuk, gumimacik nem annyira, balu elment. a sorozatok kevésbé (zorro, ausztrál expressz) de voltak örök élmények: jessy kalandjai a föld nevű bolygón, suli is jó volt :) meg egyszer elindult valami scifi is, egy űrhajón pár arc nekiindult valami nagyon hosszú útnak... de pár rész után abbamaradt. emlékszik vki?

Bérgyilkos Bohóc 2009.12.14. 08:25:46

@duncan: A Szívtipró gimi nem igazán volt vicces és zenei betétek sem voltak benne. Az inkább napi problémákat taglalt hiteltelenül, dalai láma bölcsességével megáldott diákok tolmácsolásában.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.12.14. 08:34:41

Durva post. Majd reggeli után belenézek, mert azért félek pár videótól :D

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.12.14. 08:36:03

A Hull Highban baromi jó musical-betétek voltak. Vagy inkább videóklip-betétek, vagy mik. Szóval ilyen zenés-táncos epizódok. Azt imádtam. Meg persze a dögös csajokat.

M65od 2009.12.14. 09:01:29

Naigen, a régi szép idők... Hova is tűntek...?:)) A Hull High után viszont csak egy ugrás volt Parker Lewis:)) Köszi a cikket, legalább valami vidámító ezen a szürke reggelen.

opposition 2009.12.14. 09:06:09

Nehéz napok egy Föld nevű bolygón...klasszikus. Szerencsétlen főszereplő azóta se tud olyan komoly szerepet játszani, hogy nekem ne 'Jesse' maradjon :)

The reaper 2009.12.14. 09:24:05

Ejj de kis porbafingó voltam még a disey-s mesedélutánokkor. Hát igen vasárnap délután disney mesedélután, utána vacsi, fürdés azt irány az ágy.:D

Puncskocka 2009.12.14. 09:24:36

óóó igen, gumimacik :) még most is megnézem szombat reggelente, legjobb!!! de a sulis sorozat valahogy nincs meg...és balu!!! a legjobb, azóta is!!

Kacor007 2009.12.14. 09:29:40

@G.d.Magister:
Balu tényleg több évig volt. Olvasd el alaposabban a posztot. A Csipet Csapat volt egy évig csak...

Bejgli 2009.12.14. 09:38:24

:D! A Hull High-ból a második videó a nagy-nagy kedvenc részem :) meg is van valahol kazettán... A Codyt játszó srác tényleg meghalt? ez szomorú, nagyon szerelmes voltam belé tíz évesen :(

2009.12.14. 10:43:02

Szerintem a Parker Lewis befordító volt...

Amúgy meg javaslom a társaságnak az

"Akik nézték a vasárnapi Disney-t, amikor meghalt Antall József!"

csoport bejelölését Facebook-on!

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2009.12.14. 10:58:11

Ezek milyen tuti kis sorozatok voltak! Hiába, akkor még volt értéke a gyerekműsoroknak. Most már nincs nincs, mint ahogy a gyereknek sincs értéke...

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.12.14. 11:25:19

A régi szép idők :)) Szerettem ezeket a meséket :)

ElviraMujito · http://www.mujito.com/ 2009.12.14. 12:15:15

Hát igen, ezen nőttünk fel, ami nem is baj. A Sulinak elég szerethető világképe volt még, a mesék sem voltak annyira gagyik, mint ma. Egyáltalán az egész 90-es évek békéje igencsak elkélne ma is. Úgyhogy great RESPECT, és nemcsak a takarítónőnek :), hanem a blognak is, hogy visszahoztok valamennyit ebből :)

RaczUr 2009.12.14. 14:03:39

Antal József halála a 20-as, 30-as korosztály frusztráltságának a kiváltója!

FeroxX 2009.12.14. 15:16:40

Don Kartács hangját máig szoktuk néha poénból utánozni :D

Quentin Montargis-ból 2009.12.14. 19:39:15

A Parker Lewist(Tv2) nem a Disney-korszakban, hanem a kereskedelmi tévés-éra kezdetén kaptuk az arcunkba például a Sweet Walley High-jal(RTL Klub), a Slidersszel (RTL Klub) vagy a (csak az angol címét tudom): Ready or not-tal, ami egy Amanda nevű csajról meg a barátnőjéről szólt. (Tv2).

A Zorroról is érdemes lenne megemlékezni, hiszen rengeteg duci kölyök kapta akkoriban a Garcia őrmester becenevet. :-)

Antall József halálának másnapján reggel az iskolai sorakozónál az igazgatónőnk roppant szomorú beszédet mondott, mondván mekkora tragédia ez az országnak, s nem az a legnagyobb probléma, hogy a gyerekek nem láthatták teljes egészében a Walt Disney rajzfilmeket. :-D

Quentin Montargis-ból 2009.12.14. 19:44:00

" A Serj Tankianra megszólalásig hasonlító Igthorne herceg"

:-DDDDDD

és tényleg

aribeth 2009.12.14. 20:08:26

Az imént meséltem anyunak a blogról és a bejegyzésről, mire felcsillanó szemmel mondta, hogy igen, azok voltak a szép idők. Minden vasárnap pontban négy órakor abbahagyta a munkát, és odaült velem és a nagymamámmal a tévé elé. Alig várta, hogy elkezdődjön a műsor, és a kedvence az Ausztrál Expressz volt. :-)

bej Kutyej · http://uzsidoboz.freeblog.hu 2009.12.14. 20:17:05

@Quentin Montargis-ból: A Ready or not magyar címe nem az Aki bújt, aki nem volt? Asszem, abban volt Amanda (vörös hajú), meg a fekete hajú duci(?) csaj. Az egyik rész hatására akartam megtanulni korizni.:D

Quentin Montargis-ból 2009.12.14. 21:23:07

@bej Kutyej: Igen, az lehetett. És Amandát egyedül nevelte az anyukája. :D

Quentin Montargis-ból 2009.12.15. 00:14:30

Hmmm...megnéztem a belinkelt Suli-epizódot. Emlékeimben az élt, hogy az egyik főszereplő ő volt: www.imdb.com/name/nm0613147/

A rajztermes jelenet tisztán megvan, de mégsem a belinkelt színész játszotta a fiút. Arra pedig tisztán emlékszem, hogy ezt a fickót valamelyik sulis sorozatból ismerem. Vajon honnan?

Bérgyilkos Bohóc 2009.12.16. 11:32:58

@Quentin Montargis-ból: Azt hiszem a Northwood volt az a sorozat. Kb. abban az időben ment mint a suli, és ha jól emlékszem valamelyik hétköznapi naponként, délután.

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2009.12.16. 12:47:27

@Bérgyilkos Bohóc: Akkoriban a Northwood minden hétköznap délután ment!

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2009.12.16. 14:22:22

@RaczUr: Ahányszor szóba kerül a Walt Disney az ismerősök között, mindenki erre emlékszik leginkább :) Volt aki konkrétan megmondta, hogy mi ment abban az időben, és hogy utána azt meg sem ismételték :)

Viola1984 · http://retro80s90s.blog.hu 2009.12.16. 14:25:04

@Bérgyilkos Bohóc: Kedvenc sorozatom volt akkoriban, azt hiszem nagyon tetszett a deszkás srác :)

Vipera01 2009.12.16. 17:12:43

Sziasztok!

Most vagyok itt először.

Az ominózus Kacsamesék-részre ma is emlékszem. Vacsorához készültek, de veszekedtek valamin, és a kis kacsalány, Webbygail mondott valami ilyesmit, hogy "Ma már sose fogunk enni" - és ennél a mondatnál elfeketült a képernyő, gyásszene ment percekig, majd bevágták Boross Pétert.

A Suli c. sorozatra egyáltalán nem emlékszek. 1985-ös születésű vagyok, inkább a Szívtipró gimi maradt meg. Egy részt se néztem, de emlékszem, hogy az összes felsős csaj (meg a fiúk jó része) is nézte.

Amúgy: nem volt az rossz, amikor még azt nézték a gyerekek a szüleikkel vasárnap délután, nem pedig a sok agymosó vackot a Karton Network-ön.

Quentin Montargis-ból 2009.12.17. 12:02:07

@Bérgyilkos Bohóc: Igen! Utánanéztem az imdb-n, Jasonnek hívták abban a sorozatban emberünket, ami rémlett.

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2009.12.30. 00:33:12

Imádom ezt a blogot :) Gyerekkorom szépségei.
Egyébként Balu kapitány volt talán a legvagányabb mese jó szinkronnal, és a főcímdal se vérgáz. Gumimacikat simán agyoncsapja, Csipet-csapatot úgy, ahogy. Szerettem.

Lencsemano07 2010.03.01. 19:54:32

Én ezt nagyon szerettem. Minden vasárnap délután kötelező elem volt.
Ausztrál Expressz és a Suli volt a legjobb.

Bandibacsi34 2010.03.17. 20:38:06

A Kacsamesék tényleg össznemzeti tragédia volt!!!!!!!!!!!
Viszont hiányolom innen a kis ázsiai kölyköt, akit valamilyen amerikai örökbe fogad, aztán idióta torokhangon ajjááázott. Azon sokat röhögtünk. Örni Rájsz. De nem találtam róla sehol sem adatot.
Meg volt valami filmsorozat, egy emigráns)FBI Elől szökő amerikai) letelepszik valami szigeten, és a házában valami jamaikai kalóz szelleme van. Az is poénos volt, de a címe annak sincs meg.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.03.17. 21:51:03

@atlagjancsiba:
Kalóz Jack 100 élete,
remélhetőleg folytatjuk majd a harmadik résszel a cikket.

bej Kutyej · http://uzsidoboz.freeblog.hu 2010.04.10. 21:59:05

@Quentin Montargis-ból: na, ma találtam egy csomó infót az Aki bújt, aki nem-ről. Csak néhány tévedésem volt: először is kanadai és nem amerikai, Amanda nem vörös, hanem szőke, Busy pedig nem duci, csak fiús.:D Sőt megtaláltam azt a részt is, amit írtam... Meg is néztem, rémlett, hogy valami hokis lesz, és tényleg! Na persze magyarul sajnos sehol semmi...:(

@Kurtz ezredes: mikor várható a cikk folytatása? Mégmég!!:)

Void Bunkoid 2010.04.21. 14:31:00

@atlagjancsiba: Örni bakker....visítva röhögök, aztélleg hiperkemény volt :) azonnal újra műsorra kell tűzni!
süti beállítások módosítása