HTML

90

A 90-es évek sose érnek véget! Hubba-Bubba rágó? Prehistoric 2? Családi mozidélután a Disneyvel? Ugrin Emese? Hasbro? Talapa János? Tépőzáras védőszövet a BMX vázon? Mindez egy helyen! Zene, sport, számítógép, tévé, mozi, politika, közérzet, mindennapok, szigorúan szubjektíven.

90-es évek a Facebook-on

Ennyien olvastok

Friss hozzászólások

Kapcsolat

Ha valami ötleted, vagy észrevételed van akkor ide írj: 90esblog@gmail.com

A 90-es évek legesleggonoszabb főgonoszai

2009.07.21. 03:30 :: 90es blog

A sok vidámság közepette nem szabad elfeledkeznünk az akkortájt megismert gonoszság fogalmáról sem. Ha voltak is ilyen csúnya figurák, ne feledjük, hogy mindig pórul jártak a végén. A törpörkölt elkészítésének folyamata megakadt a hagyma finomra vágásánál, az Ausztrál Expressz sem vált az offshore-ozó hiénák martalékává. Ennek ellenére akkor is voltak nagyon gonosz figurák, ugye még nem felejtette el őket senki?

 

Pukkandúr: A Csipet Csapat életének örök megkeserítője. Szüntelenül csak a pénzen, a bűnözésen és a mégtöbb pénzen járt az esze, ő volt a macskavilág Princz Gábora. Igazi csendes pszichopata, akitől rettegtek az alkalmazottai. Az úrimacska külső egy kifinomult, ám velejéig gonosz, elvetemült szadista őrültet takart. Rendkívül veszélyes.

 

Igthorn őhencegsége: A lovagvilág acélizmú és izomagyú képviselője, aki hasonló képességű segítőkkel vette körül magát. Igthorn nem tudott szabadulni uralkodói ambícióitól. Kizárólagos életcélja volt, hogy a segge alá húzhassa Gregor király trónját (feltehetően az adószedés lett volna az egyetlen programja), és ezért nem átallott összefogni még az erdő gusztustalan emberevő óriásaival sem. A vén kujonnak ráadásul a kiskorú Calla hercegnővel is mindenféle piszkos elképzelései voltak, amelyek Cavin és a gumimacik nélkül bizonnyal meg is valósultak volna.

 

Zúzó: A tininindzsa teknőcök és elsősorban Szecska mester esküdt ősellensége. Az öreg Szecskával még valami réges régi, Japánban kibontakozott szakmai vitát sikerült átörökíteniük a sorozat idejébe. A köztük feszülő ellentéteket csak tovább mélyítették Zúzó világuralmi tervei és gátlástalan módszerei.  A heves természetű pléhpofa elég rosszul viselte az ifjú teknőcök szemtelen elhárító manővereit, amelyekkel rendre elejét vették, hogy a gonosz klánfőnök még az IMF-nél is hatalmasabbá váljon.

 

Jockey (J. R.) Ewing: Egy nagyon régi ismerős, akiről aligha tudnánk újat mondani. Kifinomult, magabiztos tárgyalási stílus, érdekérvényesítő képesség, jól szervezett információs hálózat. Minden ami elengedhetetlen egy sikeres vállalkozáshoz. Kisujjában volt az olajszakma, akárcsak az engedetlen arcok kipicsázása; simán zsebrevágta a jófej, de bárgyú Bobbyt. Nyilván mindannyian éreztük Bobby győzelmeikor, hogy papírformaborító director ex machinával állunk szemben, és csak a gonoszra érzékeny nyugdíjas nézők kedvéért kellett néha a marhapásztor öcsinek nyernie.

 

Mr. Wilberforce: A gonosz földönkívüli civilizáció lényeinek vezetője, akik bolygóról bolygóra vándorolnak, elpusztítva az ott talált életet és felélve a tartalékokat. Nem, segélyért azért nem sorakoznak. Viszont sártengerré változtatják az áldozatul esett bolygót, hiszen az eredetileg hernyó alakú dögök abban szeretnek dagonyázni. A Földet csak Theo és Rachel menthették meg, akikkel mélységesen együtt tudtunk érezni, hiszen melyikünk nem találkozott ifjúkorában gonosz szörnyekkel. Wilberforcék ijesztő, merev testtartása, ostoba és rideg arckifejezése, valamint a megjelenésüket mindenütt kísérő gusztustalan trutymó hatására joggal aggódtunk az ikrek egészségéért. A nagy fekete autó pedig megtestesítette mindazt amitől rettegtünk.

 

Hókuszpók: A békében és vidámságban élő Hupikék Törpikék egyetlen ellensége, meglehetősen ellentmondásos személyiség, aki sose tárta fel előttünk lelke legrejtettebb bugyrait. Tény, hogy Hókuszpók sokkal gonoszabb és vehemensebb volt mint az eredeti Gorgomel, viszont nem tudhattuk meg valódi célját, és ezer titok lengte körül. Vajon aranyvágyból tört a törpök létére, vagy csak életében egyszer tényleg akart egy jót enni, és ezt a törpörkölt megfőzésével látta garantáltnak? Többször láttuk őt elszántan arany után koslatni, a pénzt azonban az erdőt és a környéket ismerve nem nagyon lett volna hol elköltenie. Még csak egy nyomorult trafik sem volt sehol, hogy PEZ cukorkát vehessen Goofy-s adagolóval. Lehet, hogy valami sokkal gonoszabb és átfogóbb terve volt vele? Az ilyen rejtélyes fazonok a legveszélyesebbek.

 

Don Kartács: Bár a 90-es években a sorozatos gonoszság mindenképpen bénasággal párosult, de Don Kartács nemcsak egyszerűen csúnya, hanem rettentően szerencsétlen is volt. Az még érthető, hogy nem születik mindenki Hans-Joachim Marseille-nek, de ahányszor ő és gyanús külsejű martalócokból álló raja biztos lőhelyzetben Balu gépének hátába került, már rég tisztességtelenségben megőszült nyugdíjas ászként kellene tetemes kenőpénzekért vadászgép-tendereket lobbiztatnia. Persze mindig megevett valami egyszerű trükköt a vén légi medvétől. Légcsavarkörön át tüzelő Richthofen-stílusú, úszótalpas triplánja és könnyen utánozható jellegzetes hangja viszont menő volt. Ő csak gonosz, de az nem kicsit.

 

Achim Lauritzen: A Hanza Jockey Ewing. Kopasz üstöke a hatalomnál csak női nemért rajongott jobban. Mindannyian irigyeltük a lenyűgözően gyönyörű Evelyn von Guldenburgért, szemét húzásai pedig már fiatalon megértették velünk, hogy ilyen dámát csak az kaphat, aki egész életében lop, csal, manipulál, fenyeget és hazudozik. Achim mégis valahogy menő volt. Aki csontkopasz, ráadásul finom német arisztokrata-hölgyeket egészségügyi zászlóaljszámra vág gerincre, és érkezését külön felvezetőzene hirdeti, az menő, lett légyen akármennyire gonosz.

 

Bokros Lajos: Az évtized politikai élete a jelenlegi fertőhöz képest ártatlannak és sokszor mókásnak volt nevezhető. Volt viszont egy bajszos vámpír, aki éjszakánként csecsemőket evett, alsó tagozatosokból szívott vért, ártatlan lányokat rontott meg. Ezeket még meg is úszta volna, de az egyetemi tandíj, valamint a szociális és egészségügyi támogatások megnyirbálása már sok volt a rendszerváltás viharát épphogy csak túlélt posztkádári társadalomnak. A zsarnokot más kilátástalan pénzügyi helyzetű országokba kergettük. Akkor azt hittük végleg megbukott, rossz hír azonban, hogy Terminátorhoz hasonlóan visszatért. Érdekes lesz, ha ő száll majd szembe az államkincstárba beszivárgó egykori IMF-es kollégáival.

 

Pernahajder Campbell: Habár a kalózmaskarában flangáló skót félnótásnak volt „becsületes” neve is – Roderick Campbell – mi 10 éves kor alatt nem jegyeztünk meg ilyen hülyeségeket. Nekünk ő a Pernahajder volt, akinek Don Kartácséknál is bénább bandáját minden egyes alkalommal mattolja Szupernagyi. Kell-e világosabb erkölcsi útmutatás egy kisgyereknek annál, hogy ha nem viselkedik rendesen, egy nagymama fogja szétalázni? Pernahajder üres fogadkozásait a végén pedig egyikünk se vette komolyan. Ugyan mikor fogják ezek elkapni a nyavalyás szuperszatyrot…

 

Isabelle: Minden bizonnyal a valaha volt legjobb nő a főellenségek között. A durcás kis francia kavarógépre minden fiú emlékszik, aki csak egy Első Csókot is látott. A castingosok elkövették azt a végzetes hibát, hogy sokkal dögösebb sunát szerződtettek a gonosz kiscsaj szerepére a főhősnő Justine-nél. Isabelle aztán a gonosz kislányból a szemünk előtt cseperedett gonosz nagylánnyá, és bár ekkor már többen rántottak az álomszép Virzsinire vagy az aranyos ikrekre, ő továbbra is kívánatos kis dög maradt. Olyan jó, falhoz szorítani való.

 

Bank/Vasúttársaság: Minden 500 fő alatti angolszász gyarmati kistelepülés New York – Tel-Aviv tengelye. A bankok, a szimpatikus kisvárostól távol, valami bűzös metropolisz közepén székelnek, és a távoli vidékeken kizárólag alattomos területi képviselőket tartanak. Velük – szintén kizárólagosan – távírón tartják a kapcsolatot, így a faluközösség mindig előbb értesül a tervezett pénzügyi tranzakcióról, mint az illetékes szemétláda területi képviselő, aki ráadásul folyton a falu legjobb nőjére hajt. A vasúttársaság agresszív felvásárlási politikájával értelemszerűen vasútvonalat szeretne végigvezetni a településen. Ezt általában minden lakó ellenzi, kivéve akinek a földjén épülne. Valamilyen rejtélyes oknál fogva ezeknek az egyébként tőkeerős és dinamikus társaságoknak az ilyen kistérségekben sosem terem babér.

Gudea enszi, Kurtz ezredes


22 komment

Címkék: főgonoszok

A bejegyzés trackback címe:

https://90es.blog.hu/api/trackback/id/tr71257979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Penya666 2009.07.21. 10:29:33

Hamar disney akkor kimaradt Flintheart Gloomgold. Meg lassukcsak mi volt meg. Maszlag Morton Fizzback a Denverbol. Meg a Moflibol az a csavo aki le akarta nyulni a koalat. Tovabba a kalozok az Elsullyedt vilagokbol elukon Maxigazzal. Meg meg sorolhatnam :)

Bettie Page · http://90es.blog.hu 2009.07.21. 16:41:48

nekem a főgonosz rodrigó volt a megveszem ezt a nőt-ből, jó szerelmes is lettem belé. meg a rabszolgasprsból fulhenszió. ő volt a gonosz nem? ja meg a paula és paulina. de ti fiúk ezeket nem néztétek. jól gondolom?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.21. 16:49:40

@Bettie Page:
Nem néztem, csak hallgattam, mert nagymuternél a tévé mellett volt a számítógép. Állandóan ezek meg az Ablak/Évgyűrűk/Téka ment a Wolfenstein alatt.:)

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.21. 16:57:26

@Bettie Page:
Én be kell valljam, tudom miről van szó, és ennek fényében egyet kell értenem Kurtz meglátásával... Lesz itt még folytatás.
Fulzsenszió csak egy szerencsétlen gyapotszedő, ott az igazi gonosz a báró volt (Kisasszony).

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.07.21. 19:32:17

látom, megfogadtátok intelmeimet a gy-blogról és van napi 3 poszt. Helyes. AZOK meg csak egyék a kefét mérgükben.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.22. 11:37:02

@peetmaster:
Napi hármat azért nem tudunk garantálni, de igyekezni fogunk mostanában!

Czelder Orbán 2009.07.23. 19:59:18

Hmm, nem rossz. Valami hasonló jöhetne a gyülieli blogra is "Gonoszok, akiket gyűlölni kell, de minek" - vagy valami hasonló jeligére.

zerobla 2009.08.06. 12:45:20

a duck talesben a bigi boyok is nagy gonosztevők voltak...:)

WToma · http://lazalom.blog.hu 2009.08.13. 13:50:13

Nono, és hol marad García őrmester? :) Bár ő annyira viccesen bénázott, hogy ha nélküle múlt el egy vasárnapi Zorró, akkor sértve éreztük magunkat.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.08.13. 14:09:53

@WToma:
Ő egyáltalán nem volt gonosz, csak parancsot teljesített, mint Himmlertől lefelé mindenki. :)

MuellR · http://cartoonheroes.blog.hu 2009.11.22. 14:00:26

És Antall Jóska? Mégis csak miatta szakadt félbe a Walt Disney vasárnapi matinéje, ezzel hatalmas törést és traumát okozva sok szerencsétlen gyermek ártatlan lelkében! Nekem ő a no1. főgonosz!

Nagy_Cthulhu 2009.11.23. 09:47:43

Én speciel meglehetősen hiányolom ám a Kobra Parancsnokot is...... GO JOE!

toxik 2010.01.28. 01:49:13

És a Supermario gonosz sárkányáról sem szabad elfeledkeznünk aki nemcsak, hogy elrabolta a hercegnőt, de mindenfelé álhercegnőket tett!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.04.15. 22:59:10

Power kapitányban hogy hívták azt a termetes kopasz csókát? Na ő, meg az anubiszfejű gépmadara gonosz volt.

Hagrid 2010.08.01. 11:46:29

Nagyon jó retros érzetet keltett. Különösen Mr. Wilberforce a Hegy Gyomrában sorozat főgonosza.:D

Megnéztem és készült - ha minden igaz felejthető- remake belőle: www.imdb.com/title/tt1275861/ (Sam Neill-el)

blackbarika 2010.08.01. 14:23:16

Húhh nagyon jó lett így első körben, Wilberforce volt a leggonoszabb gonosz, na tőle rendesen féltem a sorozat után is még jó ideig :D Első csók...majdnem elfelejtettem már ezt a sorozatot is, pedig anno néztem, Isabelle tényleg nem volt semmi :D Zsarnok Ightorn...az is jó :)
Tényleg jó lett a lista, visszahozott hirtelenjében pár emléket :P

sbob 2010.09.14. 16:03:00

Az "Első csók".... Írtad egy másik blogban is és itt is, hogy a főszereplő Justine-nél jobb csajok voltak a többiek! Ez teljesen szubjektív! Ízlés kérdése! Nekem speciel sokkal jobban bejött Justine, mint Isabelle! Abban egyetértünk, hogy Virginie gyönyörű volt!

Mitya Ivanov 2010.09.23. 12:42:08

a Bor és Hatalom című sorozatban Amadeu (magyar hangja Crespo Rodrigo) volt a leggonoszabb.

bbandi 2010.10.01. 12:52:12

Szmöre a Nils Holgersonból, meg Torzonborz király a Süsüből!

T. Norbert 2011.02.06. 13:04:25

Azért Hókuszpók esetében megjegyezném, hogy akkoriban az egyik Hupikék Törpikék képregénykönyvben volt egy történet, ami tulajdonképpen azt mutatta be, hogy miért gyűlöli a törpöket. Egyszer túszul ejtette egyiküket, hogy az elevenen felolvasztása (vagy valami ilyesmi) segítségével aranyat hozzon létre a semmiből. A többiek Törpapa vezetésével kiszabadították, és keményen lerendezték Hókit. Azóta forral bosszút, és vágyik a törppörköltre.
süti beállítások módosítása