HTML

90

A 90-es évek sose érnek véget! Hubba-Bubba rágó? Prehistoric 2? Családi mozidélután a Disneyvel? Ugrin Emese? Hasbro? Talapa János? Tépőzáras védőszövet a BMX vázon? Mindez egy helyen! Zene, sport, számítógép, tévé, mozi, politika, közérzet, mindennapok, szigorúan szubjektíven.

90-es évek a Facebook-on

Ennyien olvastok

Friss hozzászólások

Kapcsolat

Ha valami ötleted, vagy észrevételed van akkor ide írj: 90esblog@gmail.com

Tiszakécske FC-Eurobusz 1997/98

2009.03.19. 15:05 :: Kurtz ezredes

Heti szokásos csapatelemzős posztunk ezúttal Bács-Kiskun Megye második számú állócsillagával, a Tiszakécske csapatával foglalkozik. Már hallom is azt a sok gúnyos kacajt a háttértben, pedig nincs igaza a kedves olvasóknak, nem is volt ez annyira rossz csapat. Adott néhány remek labdarúgót Kis Hazánknak.

1997 júniusa hatalmas büszkeséget és földöntúli boldogságot hozott a Tisza menti kisváros futballszerető népének, szemük fénye – története során először – felkerült az első osztályba, a Raab-Karcher NB1-be. Rendkívül érdekes, hogy a keretben mindössze egyetlen játékos és az edző, Szurgent Lajos volt az, aki nemcsak nézőként vett részt első osztályú találkozón. Ennek ellenére premierjükön tulajdonképpen remekül helytállt a Nagy Zsolt - Izsák - Balla László, Barna - Maczkó, Molnár, Unyatinszki, Mike, Cimpian - Balla Mihály, Szántó összetételű csapat (Collins sajnos nem fért be). A 3-0-s vereség Újpesten bőven belefért, különösen, hogy Balláék nem sokat vártak az első győzelmükkel.

Az ezt követő időszakban a vidéki csapatokra oly szokásos kettősség jellemezte a társaságot. Otthon remek meccseken verhetetlenek voltak, idegenben viszont csak Akasztón sikerült a pontszerzés, és akkor még nem is mondtuk mi történt, ha meglátták a Budapest táblát. Egyedül a Fáy Utcában szenvedtek szoros vereséget egy 3-2-es meccsen, a többi fővárosi csapat ellen, hogy is mondjuk csak finoman, négyzet alapú hasábbá változott a kécskei henger.

Őszre azután kezdett kiveszni a kezdeti lendület. Az otthoni Békéscsaba elleni 0-0-át egy fehérvári 8-0-s, majd egy egerszegi 6-0-s vereség követte. Habként a tortán elveszett az oly drága hazai veretlenség a bajnokság meglepetéscsapata, a Győr ellenében. Jókor jött a téli szünet Szurgent Lajos (gépjárműve mellett a kécskei arénánál) tanítványainak.

Adva volt hát a feladat a csapatvezetés – Szabó Tamás elnök (képünkön lenn) – számára, erősítés kell a lelkes, de kissé rutintalan társaság számára. A román Besserman boldogan üdvözölhette az öltözőben honfitársát, Nedeleát (képünkön balra). A tavaszi idénynyitó remekül sikerült, 10 emberrel is sikerült gól nélküli döntetlent elérni a későbbi bajnok UTE ellen. Diósgyőrben kiütéses, 4-0-s hazai diadal született, de otthon az MTK vendégjátéka mellett ismét sikerült tartani a 0-0-t. Sajnos ezután következett az igazi mélyrepülés.

Megalázó vereségek és egy soványka otthoni döntetlen a Siófok ellen, csak az április 4-i, Stadler elleni 1-0-s siker jelentett némi felszabadulást. A kécskei fanatikusoknak azonban ezután sem volt okuk az örömre, a következő négy meccsen mindössze egyetlen rúgott, és nyolc kapott gól, nulla pont mellett. Világossá vált, hogy a bíztató kezdet ellenére könnyen kipottyanhat az újonc egyesület, ha nem sikerül győzni a következő meccsen, nagy riválisánál.

A viharsarki látogatás igazi alsóházi ki-ki mérkőzés volt, és a várakozásoknak megfelelően parázs, ugyanakkor sportszerű csatát hozott, csapatonként 3-3 szerzett góllal. Hőseink fellélegezhettek, hiszen ezzel a pontszerzéssel valószínűvé vált, hogy elkerülik az egyenes kiesést jelentő utolsó két hely valamelyikét. Dicséretesen a hátralevő három hazai meccsükön, a Fehérvár, a Vác és a Zalaegerszeg ellenében 9 pontot szereztek, így már a kispesti 5-0-s zakó is belefért, jöhetett az osztályozó.

Sajnos azonban hiába kezdett ismét javulni a tiszapartiak formája, a III. Kerületi Torna és Vívó Egylet áthághatatlan akadályt jelentett Balláéknak, így az egyesület ismét a másodosztályban találta magát, azóta is képtelenek voltak kiheverni ezt a hihetelen sokkot.

Ha volt olyan csapat, amely a 90-es évek végtelen lehetőségeit szimbolizálta, az a rendkívül szimpatikus 'Kécske volt. Hozzájuk képest még a Stadler is igazi tradicionális nagy egyesületnek tűnt. Sokak szerint ma semmi szükség nincs már hasonló klubokra, nekik végtelenített skót bajnoki fordulót kívánunk a Sporttv előtt!


5 komment

Címkék: nb1 tiszakécske

A bejegyzés trackback címe:

https://90es.blog.hu/api/trackback/id/tr841012114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cappuccino 2009.05.24. 17:23:29

kellene a jatekosok listalya 1997 bol

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.05.25. 01:39:33

@cappuccino:
Ezt a listát nagyobb, olvasható képpel el tudom neked küldeni a méledre, ha megfelel. Valamikor a héten remélhetőleg.

Jankec666 2009.06.22. 13:54:25

Helló el tudnád nekem is küldeni a képeket vagy esetleg az eredeti ujságot megvenném!Minden kép érdekel ha van még töb!Köszi előre is:)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.06.22. 14:27:04

Még1x mindenkinek, aki képet kért! Nem felejtettem el, csak nem itthon található, és még nem jutottam el arra a szent helyre ahol igen. Amint eljutok, küldöm amim van!

nbcee 2009.11.18. 17:41:53

Kecskemétiként csak annyit akarok mondani, hogy Nagy Zsolti a király, Balla Misi a zsivány.
süti beállítások módosítása