HTML

90

A 90-es évek sose érnek véget! Hubba-Bubba rágó? Prehistoric 2? Családi mozidélután a Disneyvel? Ugrin Emese? Hasbro? Talapa János? Tépőzáras védőszövet a BMX vázon? Mindez egy helyen! Zene, sport, számítógép, tévé, mozi, politika, közérzet, mindennapok, szigorúan szubjektíven.

90-es évek a Facebook-on

Ennyien olvastok

Friss hozzászólások

Kapcsolat

Ha valami ötleted, vagy észrevételed van akkor ide írj: 90esblog@gmail.com

A 90-es évek legvonzóbb tündérei I.

2010.09.11. 08:00 :: 90es blog

Már-már azt gondolhatták egyesek, hogy mi csak a gonoszság számbavételével foglalkozunk itt, pedig nem. Van valami, ami  a 90-es évek óta, sőt még sokkal régebben állandó, mégpedig az, hogy jó nőkkel vagyunk körülvéve. Ezúttal azonban nem csak magyar nők tűnnek fel a szépek között, hiszen válogatott mezőnyről van szó. Legfeljebb a külföldieket sokáig keresték, a hazaiakat pedig találomra behúzták az utcáról.

 

 
Erika Eleniak

Vita nélkül a Baywatch legjobb nője, aki mögött csak elbújhatott a többi (amúgy mindig látványos) lifeguard-tündér is. Azon felül, hogy rendelkezett a vízimentők minden lényeges ismertetőjegyével (hosszú, szőke haj, babaarc, 90-60-90-es, kegyetlen jó alak) valami olyan igéző volt a tekintete, amitől mintegy 3 másodperc alatt még a legjegesebb férfiszív is semmivé olvadt. Vele még a leggázabb ZS-kategóriás film is valóságos művészi alkotás – na jó, azért szerepelt ő rendes mozikban, de a sztori abszolút másodlagos volt már a Baywatchban is. Kóros Eddie-utálatunk is lényegében Shauni-imádatunkra vezethető vissza. Erika Maya Eleniak (már a neve is tömény erotika) túl a negyvenen ugyanolyan bomba formában van, mint az Úszó Erőd forgatásakor.


J
asmin Wagner (Blümchen)

A német nők nem szépek. A kivétel azonban, mint tudjuk, erősíti a szabályt. Berobbant egy kiscsaj a ’90-es évek közepén, aki a happy rave-vel és angyali mosolyával azonnal belopta magát a szívünkbe. Pubertáskorunk előrehaladtával szemtanúi lehettünk, ahogy ártatlan kislányból igazi német nehézbombázóvá cseperedett. Ilyen bájos mosolyra a férfinép nem is reagálhat másképp, mint teljes black-outtal és megszűnő fájdalomérzettel – na igen, az amerikaifocis klip tényleg betalált. Közhellyel élve a kicsi Jasminhoz ugyanúgy visszatérünk, ahogy a bumeráng kiindulási pontjához. Wir lieben dich, Jasmin!!

 

Csisztu Zsuzsa

A tornászmúlttal rendelkező csajok mindig szépek. Ahhoz azonban, hogy valakiből felkapott szexszimbólum is legyen, kell némi tévés és/vagy bulvár múlt. Nos, Zsuzskának mindkettő összejött: a TeleSport stúdiójának bimbózó tehetsége még a tévés karrier előtt alapozta meg hírnevét egy kis home-videóval, amely azonban (világháló nem lévén) csak később látott napvilágot. Akkoriban viszont beértük a sporthírekkel, amivel nagyjából úgy voltunk, mint manapság a Gaál Noémi-féle időjárás jelentésekkel: csak arra nem emlékeztünk, ami abban az 5 percben elhangzott. Hát lehetett-e másra koncentrálni, mint az eszetlen dudákra? A tornászközvetítésből is csak azért ragadt ránk valami, mert többnyire hangban kaphattuk el korszakunk legszexisebb sportriporternőjét.


Sugár Ágnes

Mi magyarok már a 90-es években is ugyanolyan szerencsések voltunk, mint manapság. A tévénk irama és lendületessége ugyan a bensőséges hangulat árán elmaradt a nyugatiakétól, az viszont egyszerűen elképzelhetetlen volt, hogy ne egy bájos nehézbombázótól tudjuk meg, hogy mit fogunk nézni este. A napjainkban végre újra aktív Sugár Ágnes szöszi tincsei, kedves mosolya és meggyőzően komoly hangja nem hagytak bennünk kétséget afelől, hogy az aznap esti film előtt érdemes megnéznünk még a Magyarok Cselekedeteit is. Alig győztük lopni a pillanatokat, amikor ő volt szolgálatban bemondóként. Szerencsére később kulturális és beszélgetős műsorokban már hosszabb időtartamokra is feltűnt. Az meg aligha a mi hibánk volt, hogy a műsorvezető hölgy jobban lekötötte a figyelmünket és képzeletünket, mint az érdekesnek szánt beszélgetőpartnere.


Virginie Desarnauts

Sokunknak okozott könnyed szórakozást a szombat délelőtti reggelinkhez az Első csók. A történet nem volt valami híres, de a habkönnyű diákproblémák mellett nem mellékes körülmény, hogy összeválogatták Franciaország szinte valamennyi jó nőjét. A főszereplő Justine – ahogy már megírtuk – még a szálakat rendre összekuszáló Isabelle-től is elmaradt külsőleg, nemhogy a szép, kedves, ártatlan, szép, közvetlen, szép és naiv Virginie-től, aki egyértelműen a szerelmi csalódások kiváltotta sírások alkalmával, elkent sminkkel volt a legvonzóbb. Olyankor mindannyian nagyon szívesen megvigasztaltuk volna, afféle hátsó gondolatokkal, hogy a bánatából magához térve visszavigasztalna.


Geszler Dorottya

A mai tizenéveseknek már fogalmuk sincs arról, hogy mit jelent a „jokerjáték” kifejezés, és hogy mekkora izgalmakat is jelentett az. Számunkra azonban igazán tökéletes tálalásban érkezett meg mindaz a csoda, amit a Játék Határok Nélkül hozott. Egy olyan tündér, mint a ’89-es Miss Hungary dobogós Geszler Dorottya nem csak a világ legjobb játékát, hanem bármit képes bearanyozni. Hála az égnek erről velünk együtt a tévés döntéshozók is hasonlóan vélekedtek, és a JHN mellett kevés zenei és szórakoztató műsor, vetélkedő vagy egyéb játék zajlott le a részvétele nélkül. Lehet nosztalgikus döbbenettel a fejekhez kapni a Telemázli, a Top40, és a Naprakész magazin nevétől, mert ezekből egyaránt ugyanazok az őzikeszemek pislogtak ránk. Elolvadás, és 10-ből 10pont.


Geri Halliwell

Eldönthetetlen vita volt köztünk egykor az iskolában, hogy ki a legjobb nő a Spice Girlsből. Sokan esküdtek a visszafogott úrilány Victoriára, aki később páratlan ügyességgel rombolt le minden efféle nimbuszt magáról. Még olyanok is akadtak szerényebb létszámban, akik a vidéki töltöttgalamb Emmát, vagy az egzotikus Mel B-t favorizálták. A végérvényesen persze sosem lezáruló szakmai vitában azonban a legtöbb híve kétségtelenül a vörös bombázó Gerinek volt. Tündöklő külsejét mondanunk sem kell, hogy nem angol ősöktől örökölte, sokkal több volt ebben a spanyol elem. Ami viszont a legfontosabb, hogy sosem fogjuk elfelejteni azt a feszülős rucit a Say You’ll Be There-ben, vagy a klip végi vágyakozó tekintetet a 2 Become 1-ban.

 

Papi83, Gudea enszi


15 komment

Címkék: csisztu zsuzsa nők geri halliwell tündérek geszler dorottya blümchen erika eleniak sugár ágnes virginie desarnauts

A bejegyzés trackback címe:

https://90es.blog.hu/api/trackback/id/tr382253058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2010.09.11. 09:26:02

Mekkora cikk ismét, gratula!
Nekem Csisztu monjuk sose jött be nagyon, de a többieknél erős a blokkfaktor. Az első csókból megmelíteném még az amerikai csajt, aki szerintem a legjobban nézett ki. Meg Eleniak tortás jelenete is emlékezetes az úszó erődből.

ac3^BB 2010.09.11. 13:44:39

kristiane backer? nemar h kimarad...

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.09.11. 18:52:12

@ac3^BB:
Öregfiú, látod az I. jelzést a cím végén? Komolyan azt gondoltad, hogy csak 7 jó nőt találtunk a 90-es években?! Ez volt az első eresztés. Nyugi, lesz még pár ilyen poszt! :)

elistvan 2010.09.14. 11:25:39

Gratulálok, ügyes cikk. Jobbára, mindenki ismerős bár ez a Sugár Ágnes nem hagyott túl mély emlékeket bennem, nem rémlik kicsoda. Hacsak, nem rokona a Sugár Bercinek(később Bery). 4A pufók kiscsávó valami fordított baseballsapkás klippel.Ha már első csók akkor a spinoffokról nem lesz szó? Helene és a fiúk hétköznap du a Duna tv-n nomeg Kalandos nyár az m1-en. De szerettem.

manor 2010.09.17. 23:48:25

Sziporka mindent visz!

kibukott angyal 2010.09.18. 00:53:35

@elistvan: A Helene és a fiúkat én is de szerettem! Számomra az Első csók már nem is volt az igazi a komoly, egyetemistás történetekhez képest. Emlékszem, mindig percekig csókolóztak a párok. :D

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2010.09.18. 09:16:52

@manor:

A Sziporka, na igen... A Kis hableányt meg már az amerikai pitében is felemlegették. :)

add ide a kordát 2010.09.22. 03:24:04

nem tudom, mond-e itt valakinek valamit Silvia Saint neve...

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.09.22. 13:31:16

@add ide a kordát:
én kúrnám, de a többi kolléga túl prűd ehhez :P

Mitya Ivanov 2010.09.22. 21:35:52

biztos nem felejtitek ki a következő részekből, de azért a biztonság kedvéért megemlítem a későbbi filmmúzeumos Prokopp Dórát. A 90-es években filmes műsora volt a Magyar Tv ben, aztán szerencsekerekezett egy ideig.

Mitya Ivanov 2010.09.23. 08:42:34

@Kurtz ezredes: meglehetősen vállalható a csaj, és asszem az lesz még 10 évig. Aztán meg majd meglátjuk, én hogy nézek ki akkor:))

elistvan 2010.09.23. 10:06:06

@kibukott angyal: Bizony, bizony, hát igen az Első csók kissé könnyedebb-komolytalanabb volt a kis béna szereplőivel akikkel azonnal azonosulni lehetett. Emlékszem volt benne egy Anette nevű szőke, kleopátra hajú szemüveges lány, akinek valami iszonyat egér szerű szinkronhangot találtak (bár nem tudom, lehet az eredeti franciában is az volt neki.) Meg volt a Francois nevű tipikus cingár szemüveges, tudálékos de esetlen gyerek aki minden csajba szerelmes volt, de senki sem vette komolyan. Erről lehetne is egy cikk, a top 10 gimifilmes klisé. Tudnék mit írni.

Q-in-Law 2010.09.24. 21:15:25

Sziporka :)

A folytatáshoz javaslom Alison Armitage-t az Acapulco Heat-ből :P Akinek nem ugrana be elsőre: www.youtube.com/watch?v=G3qGpR24xWE
süti beállítások módosítása