HTML

90

A 90-es évek sose érnek véget! Hubba-Bubba rágó? Prehistoric 2? Családi mozidélután a Disneyvel? Ugrin Emese? Hasbro? Talapa János? Tépőzáras védőszövet a BMX vázon? Mindez egy helyen! Zene, sport, számítógép, tévé, mozi, politika, közérzet, mindennapok, szigorúan szubjektíven.

90-es évek a Facebook-on

Ennyien olvastok

Friss hozzászólások

Kapcsolat

Ha valami ötleted, vagy észrevételed van akkor ide írj: 90esblog@gmail.com

Republic - Repül a bálna

2010.10.16. 00:44 :: Papi83

Év: 1990

Fiatalos lendülettel, újszerű hangzásvilággal robbantottak Cipőék az új évtized hajnalán, hogy aztán igen hamar meghatározó zenekarrá nőjék ki magukat. Az évek során olyan remek közhelyekkel gazdagították a honi zenei palettát, mint az „aki hülye, az is marad”, az „ez a parancs, érik a narancs”, vagy a „kicsi az ország, nagy a bánat” és még sorolhatnánk. Tették mindezt a legnagyobb természetességgel, ami anno igazán egyedivé formálta őket. A későbbi művészkedés és modorkodás már kevésbé állt jól nekik, de amíg Cipő fején svájci sapkát láttunk, addig valóban nagyon egyben volt a dallam- és szövegvilág. Gyermekkori lázadó énünkre is nagy hatást gyakoroltak a reggeli rádióműsorokban lejátszott slágerek, a „repül a bálnát” azóta is kívülről fújjuk.


1 komment

Címkék: republic repül a bálna

A bejegyzés trackback címe:

https://90es.blog.hu/api/trackback/id/tr782375185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jürgen baromartz 2010.11.06. 00:20:46

jajj, sztorizni fogok, mert ittam alkoholt, és úgyse kommentelt még senki:

kábé három éves voltam (illetve pontosan annyi idős voltam), amikor idősebb bátyám megkapta élete első személygépjárművét a szülőktől (1992-ben járunk), egy törtfehérnek forgalmizott, de inkább szürke kétütemű trabantot, aminek az átvételénél magam is jelen lehettem... azt a kitörő örömöt, amit bratyó érzett akkor, sohasem fogom elfelejteni, pedig nagyon göthös egy szar volt a trabi, mert állandóan szerelni kellett (apukám akkoriban ausztriában volt vendégmunkás, kb. havonta egyszer láttuk*, így nem tudott tanácsokat adni vásárláskor, muter meg nem értett hozzá). és bizony az első hosszabb út alkalmával, amikor hazavittük az új szerzeményt, ez a dalocska szólt valami rettenetesen gagyi autórádióból, egy darab 10 centis ovál hangszóró közvetítésével (ezt meg is jegyezte anyám, tisztán emlékszem, mert csak ilyet lehetett a műszerfalba csavarozni bűvészkedés nélkül). igazából nem is maga az élmény ami számomra érdekes, hanem az, hogy még emlékszem rá (egyből előtört, ahogy meghallottam a számot).

na jó, valójában majdnem minden posthoz írhatnék sztorit, csak az a baj, hogy zárkózott vagyok, és csak akkor nyílok meg, ha iszom :D

*akkor viszont telepakolt csomag/utastérrel jött haza, fater igazi magyar lomis :D
süti beállítások módosítása