HTML

90

A 90-es évek sose érnek véget! Hubba-Bubba rágó? Prehistoric 2? Családi mozidélután a Disneyvel? Ugrin Emese? Hasbro? Talapa János? Tépőzáras védőszövet a BMX vázon? Mindez egy helyen! Zene, sport, számítógép, tévé, mozi, politika, közérzet, mindennapok, szigorúan szubjektíven.

90-es évek a Facebook-on

Ennyien olvastok

Friss hozzászólások

Kapcsolat

Ha valami ötleted, vagy észrevételed van akkor ide írj: 90esblog@gmail.com

Michael Jackson - Earth Song

2010.04.22. 20:39 :: Papi83

Év: 1995

Nemzetiség: amerikai

Emlékezzünk meg mi is néhány perc erejéig a Föld Napjáról, ahogyan azt az ált. isiben is tettük. Kezdeti örömünket (hogy hurrá, 1-2 óra erejéig, esetleg a fél délelőtt nincs tanítás) igen hamar igyekeztek a kedves szervezők/megemlékezők lelohasztani: ehhez amolyan indításnak jött az Earth Song, majd a riasztó statisztikai adatok a túlnépesedésről, növekedő ózonlyukról, olvadó jéghegyekről, és hogy az elmúlt 1 percben hány futballpályányi őserdő vált a láncfűrészek martalékává. A sort természetesen még hosszasan folytatták, aminek a végére sikerült elérni, hogy a Föld napi műsor leginkább egy gyászszertartáshoz hasonlítson, ahol már el is kezdhettük siratni a saját bolygónkat. Később némi faültetéssel vagy közös erdei kirándulással már sikerült oldani a hangulatot, de attól a gondolattól nehezen szabadultunk, hogy bizony Földanya éppúgy foszladozik, ahogyan Jacko. Ha más nem is, a klip legalább derűs véget ér, reméljük hát mi is a legjobbakat. Mindenesetre Jackson megtette a magáét a dallal, és biztosak lehetünk benne, hogy Neverland is elsők között csatlakozott a szelektív hulladékgyűjtő mozgalomhoz. Thx, Jacko!


4 komment

Címkék: earth song michael jackson:

A bejegyzés trackback címe:

https://90es.blog.hu/api/trackback/id/tr501943569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BrunszvikTeréz 2010.04.23. 18:38:19

hát igaz, ami igaz, lehet békát kiáltani de Jacko még ha időnként PR fogásból is, folyamatosan foglalkozott a témával. Ami a mai Emóhuszárokra azért nem jellemző. Ők nem foglalkoznak Föld Anyával, csak a depressziójukért is őt okolják.
A Suli Föld napjáról nekem is ilyen tingli-tangli súlytalan események jutottak eszembe, ennél semmitmondóbb már csak a CSelendzs déj volt.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2010.04.25. 11:20:51

Azért a moonwalking az nagyon ott volt, engedjétek meg.

Vipera01 2010.04.26. 12:07:59

Nem vagyok Jacko rajongó, de ez a száma nagyon tetszik.

A Föld napjáról meg az a véleményem, ami a Critical Massról, a Föld órájáról meg egyéb Greenpeace-es megmozdulásokról is: csak néhány liberális újhippi felhívja a figyelmet valamire, de érdemben nem tesz semmit. Felvonulásokkal és globalizált antiglobalista matricákkal nem fog változni semmi.

sorica123 (törölt) 2010.05.01. 21:07:50

@Vipera01: neked oszt papolhatnak a 'hülye hippik', a te figyelmed majd akkor lesz felhívva, ha hatkezű gyereked születik, vagy kétkezű, de amint kidugja az orrát biciklivel az utcára, elcsapja egy kocsi.
Amúgy van abban persze valami, hogy nem látványos gesztusok szintjén kéne környezetvédeni. Másfelől viszont nagyon szerettem én is ezt a számot. Na látjátok akkoriban 'divat' volt a 'természetvédelem' (sic!). Volt kiskengurus sorozat, többen felvették ezt a témát ilyen popzenészek is, de akár nem annyira popos előadóknál is volt nyoma a dolognak (nem mondom a példát, mert nem vagyok benne biztos).
süti beállítások módosítása