HTML

90

A 90-es évek sose érnek véget! Hubba-Bubba rágó? Prehistoric 2? Családi mozidélután a Disneyvel? Ugrin Emese? Hasbro? Talapa János? Tépőzáras védőszövet a BMX vázon? Mindez egy helyen! Zene, sport, számítógép, tévé, mozi, politika, közérzet, mindennapok, szigorúan szubjektíven.

90-es évek a Facebook-on

Ennyien olvastok

Friss hozzászólások

Kapcsolat

Ha valami ötleted, vagy észrevételed van akkor ide írj: 90esblog@gmail.com

Baywatch

2009.06.10. 18:18 :: Papi83

 

Folytatásos sorozatunk következő eleme egy vérbeli ’90-es tévésorozat. És hogy hogyan is lehet egy egészestés film témáját épphogy csak betöltő vízimentő-sztorit 11 évadon keresztül sikeresen futtatni? A válasz végtelenül egyszerű. Három dolog szükséges hozzá: napsütés, tengerpart és gyönyörű lányok. Hát kell ennél több???

Talán kevesen gondolták volna az alkotók közül 1989-ben, hogy művük a következő évtized végéig kitart majd, mi több, annak meghatározó tévéfilmjévé növi ki magát. A sorozat persze rengeteg fejlődésen (vissza- vagy előre-, ezt ki-ki döntse el maga) ment keresztül az évek alatt. Indult ugyanis egy némileg hitelesnek tűnő sztorival és gárdával, majd végződött a profizmus jegyeit nyomokban sem, ámde kreatint és szilikont annál nagyobb mennyiségben hordozó „színészpalántákkal”.

Az első néhány évben még senkinek sem szúrt szemet, hogy mindvégig csak egy(!) profi lifeguard (Michael Newman) serénykedik a vásznon életeket menteni. A főszereplő (David Hasselhoff) ugyan kis híján vízbe fulladt az első pár részben, de aztán Mitch Buchannon és lelkes csapata egészen belejött a szájból-szájba lélegeztetésbe és a tengerbe futkározásba. A fiúk akkoriban még gyantázatlan felsőtesttel, a lányok pedig plasztikai műtét-mentesen, a maguk természetes szépségükben szelték a habokat. És persze egy fél világ irigykedett a kölyökképű Eddie-re (Billy Warlock), amikor először csókolta le az aktuális Baywatch-tündérke szerepében tetszelgő, amúgy igazán angyalarcú Shauni-t (Erika Eleniak).

Az alkotók aztán úgy tűnik, a nagyobb nézettség kedvéért egyre pikánsabb fűszerekkel szórták meg a part menti homokot. Először jött az orv-cápatámadás, amelynek a hölgytagozat egy oszlopos (amúgy meglehetősen mutatós) tagja esett áldozatul, majd az új nemzedék előretörésével végleg új korszak köszöntött Santa Monica napfényes tengerpartjára: támadtak a nehézbombázók.


 

 Ki tudja, hol tenyésztették ki ezt a rengeteg, amúgy a színészi teljesítményt nézve egyre tehetségtelenebb tündérkét, de egy biztos: a nézettség töretlenül ívelt felfelé, mi több, soha nem látott magasságokba emelkedett. Mr. Hasselhoff pedig vígan dörzsölhette tenyerét: az ekkoriban már executive producerként (meg amúgy mellékesen továbbra is főszereplőként) ténykedő Mr. Baywatch vagyona a sorozat népszerűségével együtt exponenciálisan növekedhetett. A recept tehát bevált: bizonyára sokan megmosolyogták a hülyébbnél hülyébb sztorikat, de valahogy mégsem akadt fenn senki az olyasmiken, hogy miért is a Baywatch-cicák hatástalanítják a parti homokban talált atombombát. Nekik valahogy minden jól állt, de azért leginkább a fürdőruhájuk. És mi csak azon vettük észre magunkat, hogy az évek múltával Pamela Anderson lufijai egyre csak nőnek, kolléganői pedig szívdöglesztőbbek, mint valaha. Talán már nem is igen emlékszünk a Yasmene Bleeth, Carmen Electra, vagy Nicole Eggert által megformált karakterekre, ennél élénkebben égtek bele a férfinép retináiba a véget nem érő, lassított felvételes vízparti-tocsogós futkározások, vagy hosszabb zenei betétekre végrehajtott vizes-fürdőrucis modellgyakorlatok.

 

A törzsszereplők közül csak Mitch és Newmie (az elején említett profi) tartott ki a végsőkig (illetve talán az „új Hobie” sorolható még ide – ő csak az első két évet hagyta ki), de hát a korral haladni kellett: a potenciális vízihullák bizonyára nem nézték volna jó szemmel a ráncokat meg a szőrös mellkasokat. A feszes mell és fenék meg a gyantázott felsőtest mellé természetesen high-tech is dukált: sokunk már szájtátva nézte a hiper-szuper, sárga Scarabeus motorcsónakok és jet-ski-k megjelenését is, de valljuk be nyugodtan, ezek azért szépen elhalványultak Pam és barátnőinek idomai mögött. És ki gondolta volna, hogy ezeket a hableányokat (meg a szőke hercegeket is) két középkorú, cseppet sem attraktív hölgy válogatta ki? Na persze, természetesen a mi Davidünknek is volt némi beleszólása a dolgok rendjébe. Szerencsére azonban neki is hamar leesett, hogy a folytatásként megálmodott Baywatch Hawaii (a 2000-es évekhez hasonlóan) árnyékába sem léphet a ’90-es évek napsütötte, kaliforniai tengerpartjának. Senkinek ne legyenek kétségei: akkoriban biztosan utánunk vetette volna magát egy szőke angyal…


3 komment

Címkék: baywatch

A bejegyzés trackback címe:

https://90es.blog.hu/api/trackback/id/tr251177238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bra 2009.06.12. 22:01:12

Túl sok szó esik a formás idomokról, domborulatokról, "tündérkékről"... És hol maradnak a kigyúrt, napbarnított srácok?
Puszika

Papi83 2009.06.14. 10:53:29

Mi férfiak csak a "tündérkékre" tudtunk koncentrálni akkoriban. Szóval ezt a feladatot a női szekciónak kell magára vállalnia:-)

2010.01.02. 23:49:20

nagyanyám így ejtette:
"Bidzsvakk"
:D:D:D ahányszor kimondom, annyiszor röhögök rajta kb 15 éve.:D:D:D
süti beállítások módosítása