HTML

90

A 90-es évek sose érnek véget! Hubba-Bubba rágó? Prehistoric 2? Családi mozidélután a Disneyvel? Ugrin Emese? Hasbro? Talapa János? Tépőzáras védőszövet a BMX vázon? Mindez egy helyen! Zene, sport, számítógép, tévé, mozi, politika, közérzet, mindennapok, szigorúan szubjektíven.

90-es évek a Facebook-on

Ennyien olvastok

Friss hozzászólások

Kapcsolat

Ha valami ötleted, vagy észrevételed van akkor ide írj: 90esblog@gmail.com

A happy rave holland hercegei - Charly Lownoise és Menthal Theo

2009.03.23. 14:22 :: haromt

Ha van olyan stílus, ami csak és kizárólag a 90-es évekre jellemző, akkor az a happy rave. Leginkább a 80-as évek glamrock hullámához lehetne hasonlítani a dolgot. Váratlanul, nagy erőkkel, csillogva-villogva belépett, villantott egyet, majd rövidesen a titkon rajongott dolgok közé került. Szintén közös pontjuk ugyanis, hogy ma visszagondolva mindenki rettenetesen cikinek tartja az egészet. Ennek a csodálatos stílusnak volt a jeles képviselője a két holland „zenész” Charly Lownoise és Menthal Theo. Nem lehetett túl jó managerük, mert egy ilyen hosszú nevet úgyse tud kimondani senki egy 24 órás rave party után, így nem lehettek eléggé ismertek, sajnos… Pedig számaik óriási slágerek voltak, tele a happy rave/hardcore minden örömével. Dübörgő basszus, iszonyatos sebesség és természetesen valami nyikorgó énekhang, ami  fáradhatatlanul ismételgeti a 90-es évek örökérvényű receptjét: summer, sunshine, party, love, happiness. A világ legegyszerűbb zenéje, de az tény, hogy a tizedik hallgatás után endorfinbombaként működik. Ideális muzsika rettenetesen unalmas irodai munkához még most is. Ugyan már szinte teljesen eltűnt a happy rave a zenei palettáról, egy „pozitívumot” mindenképpen a számlájára kell írnunk: Nem volt még egy időszak, amikor egy utcaseprő, munkaruhában bemehetett volna egy diszkóba. Elő tehát a narancssárga vagy neonzöld cuccokat és irány Raveland, Charlyval és Theoval!


5 komment

Címkék: rave charly lownoise

A bejegyzés trackback címe:

https://90es.blog.hu/api/trackback/id/tr981020200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizrolist 2009.04.28. 02:03:14

Mondjuk a Raveland Marusha-szám és -album volt ;)

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.07.12. 00:33:26

ez mekkora zene volt....
wonderful days belong to past...

elistvan 2010.08.19. 19:54:48

Fantasy world a klipp a kisgyerekekkel akik Charlie-ékat személyesítették meg lovagnak öltözve. Nagyon eltalálták. Aztán Charlie a Starsplashben folytatta illetve a Topmodelz-ben. (A La Esperanza a mai napig az egyik kedvencem.)

elistvan 2010.08.19. 19:55:48

Ja nem találtam Dune-t a zenei posztok közt, kéretik frissiteni!
süti beállítások módosítása