HTML

90

A 90-es évek sose érnek véget! Hubba-Bubba rágó? Prehistoric 2? Családi mozidélután a Disneyvel? Ugrin Emese? Hasbro? Talapa János? Tépőzáras védőszövet a BMX vázon? Mindez egy helyen! Zene, sport, számítógép, tévé, mozi, politika, közérzet, mindennapok, szigorúan szubjektíven.

90-es évek a Facebook-on

Ennyien olvastok

Friss hozzászólások

Kapcsolat

Ha valami ötleted, vagy észrevételed van akkor ide írj: 90esblog@gmail.com

Golden Axe

2009.03.14. 04:38 :: Gudea enszi

Három régi ismerőst mutatok be: Ax Battler, Tyris Flare és Gilius Thunderhead neve talán nem cseng ismerősen, de ha azt mondom, a kék fecskés, kardos fazon, a narancssárga bikinis nőci és a zöld vikingtörpe a bazinagy kettősbárddal, akkor máris mindenki képben van.

 

 Ők a Golden Axe híres csapata, akik közül – lévén a játék legfeljebb kétszemélyes – Tyris a kevésbé foglalkoztatott hősök kategóriát szaporítja, ugyanis a lányok éppen a Topmodellt nézték, amíg a fiúk a számítógép fölé görnyedve ápolták le a falból kimászó zöld gnómokat. Márpedig fiú lánykarakterrel legfeljebb akkor játszott, ha a többi fiú nem látta. Mai játékunk további főszereplője ahogy az még sok jövőben elemzendő játékkal lesz így – a SoundBlastermentes igazi ősPChang. Borzalmas, zenének szánt hanghatásokkal indult a program, ezekkel csak a szintén méltán legendás Ski fültépő vinnyogása vetekedhetett.

Mindig mindenki a törpével akart lenni, mert az olyan kis masszív gyerek, ellentétben a kék fecskés lúzerrel, akit bármilyen jöttment csontváz simán elfektet ugyebár. Végül rendre az vezette hadba a törpét, aki jobban értette a játék csínját-bínját. Játék közben megismerhettük a csapatmunka minden szépségét és buktatóját. Ez utóbbiból is volt bőven, mégsem szerette senki egyedül játszani, aki már megízlelte a bajtárs oldalán megélt kalandot. A játék egyik legnagyobb gyönyörűsége az volt, hogy egymást is meg lehetett ütni. (Ez az opció talán nem csak nálunk fajult néha mini-szerepleosztó bunyóvá  a tábortűz körül, a törpék szétrúgása helyett.) A kaland az említett buktatók mellett („Ezért vetted fel a sárkányt, hogy lebasszanak róla?!” „Most jobb, hogy lebasztál a sárkányról?!” „Megint leestél bazmeg, nem igaz, hogy nem tudsz átugorni!” „Magic-ezzé má!!!”) komoly dilemmákat is felvetett, mint ki rúgja seggbe a törpéket, ki vegye fel az életerőt és a magicet, és bizony ferde szemmel néztünk a társunkra, amikor eltékozolt egy continue lehetőséget. A nagy pallossal szaladgáló kapuőr kettesszekrények nagyon nyomasztóak voltak, mert marha messzire elértek, viszont jó móka volt a mélybe rúgni/dobni/öklelni a dögöket, vagy végiginézni, ahogy engedelmesen lesétálnak maguktól.


8 komment

Címkék: golden axe

A bejegyzés trackback címe:

https://90es.blog.hu/api/trackback/id/tr111001183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lump 2009.03.16. 16:49:24

Folyton ugrani kellett és úgy lecsapni, azzal lehetett mindenkit levágni.....emlékek, hmmm..:)

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.05.11. 09:36:46

Ez mekkora játék volt, és én még pénzbedobós automatán (is) nyomtam vele. A sárkánylovaglás priceless.
Remélem Final Fight is megvan mindenkinek, az izomtibor polgárjenővel, Haggar-al, meg a kések mesterével, Cody-val. A Haggarral meg lehetett csücsültetni ez ellenséget, azaz felugorva a láb közé kapni őket, és úgy esni vissza, hogy ráült a fejükre.

Maestro 2009.06.30. 10:59:11

a videón a csávó nagyon szarul tolja:)

alterboy 2009.08.16. 15:50:09

Mi azért jártunk a jégpályára anno (Kazincbarcika), mert ott volt ilyen pénzbedobósba, fú mennyit elszortunk ott, volt hogy ki se mentünk a jégre, felvettük a korit, oszt toltuk :))

alterboy 2009.08.16. 15:52:22

Bazz csak most nézem a videót, tényleg milyen überbéna a csóka aki ezt felvettek :D:D

irrelevant 2009.12.14. 00:07:10

Golden Axe-poszt... Kész. Ez a blog a gyerekkorom, úgy, ahogy volt, egy az egyben. Egy poszt sincs, ami ne találna telibe. Köszi! :D

csíra 2010.03.19. 22:17:11

Tényleg mekkora játék volt! Imádtam!
Prehistoric megvan?
süti beállítások módosítása