HTML

90

A 90-es évek sose érnek véget! Hubba-Bubba rágó? Prehistoric 2? Családi mozidélután a Disneyvel? Ugrin Emese? Hasbro? Talapa János? Tépőzáras védőszövet a BMX vázon? Mindez egy helyen! Zene, sport, számítógép, tévé, mozi, politika, közérzet, mindennapok, szigorúan szubjektíven.

90-es évek a Facebook-on

Ennyien olvastok

Friss hozzászólások

Kapcsolat

Ha valami ötleted, vagy észrevételed van akkor ide írj: 90esblog@gmail.com

Paula és Paulina - La Usurpadora

2009.08.24. 19:50 :: BrunszvikTeréz

Mexikói telenovella

Epizódonként kb. 40 perc

Magyarországon 1998. február 9. - 1998. július 24. között sugározta először az RTL Klub.

Paulina Martinez Cancúnban él, felszolgálónő egy bárban, ahova egyszer betér a szépséges és dúsgazdag Paula Bracho és találkozásuk egy 102 részes fordulatos és képtelenül naiv mesébe torkollik. Természetesen, a reklámidőt értékesítők és nézők legnagyobb örömére.

Naszóval, a fondorlatos Paula azonnal felismeri a köztük lévő hasonlóságot, és mivel kicsit elege van a feleség és anya szerepéből – még ha a férje irtó jó pasi is és a gyerekei sem sivítanak naphosszat – így kitalálja, hogy Paulina helyettesítse őt, míg ő kedvére utazgat és a szeretőjével – Alessandro Farinával – kufircol. Pont úgy, ahogy tisztes anyukáknak és feleségeknek nem illik. Innen nézvést egy pillanatra azért megértjük őt. A tisztességes Paulina azonnal nemet mond, egyrészt mert mégiscsak törvénytelen, meg csalás, másrészt ócska kis otthonukban halálosan nagybeteg anyja várja epedve a gyógyszeréért güriző lányát. De tádámm! Paula értékes gyémántkarkötőjét Paulina táskájába csempészi, bemószerolja az igazgatónál, de nagyvonalúságot színlelve eltekint a jogi következményektől. Így tehát, Paulinát a börtönnel fenyegetve, kizsarolja belőle az egy évig tartó szerepcserét.

A történésekre rásegít a telenovella író azzal, – Paulina feddhetetlenségének igazolása végett – hogy anyját elhaláloztatja, vőlegényét pedig elfordítja tőle, egészen egy gazdag asszony ölelő kebeléig. Paula tehát alaposan felkészíti Paulinát, hogyan s miként viselkedjen a Bracho-házban, hogy tökéletesen alakíthassa Paula szerepét. A selftréning végeztével Paulina elutazik Mexikóvárosba, ahol apránként megismerkedik a család tagjaival. Megismeri Carlos Danielt, a „férjét”, aki a rajongásig imádja feleségét, az iszákos nagyit, Piedadot, aki annyira nem táplál pozitív érzelmeket a gaz Paula iránt. Estefaniat, Carlos Daniel megkeseredett, kielégületlen és túlvallálsos húgát és annak férjét Willyt. Aki egy igazi meztelencsiga, nyúlós-nyákos és bosszantó, de azért Paula szeretője. A gyerekeket Carlitost és Lisettet, meg Rodrigot, Carlos Daniel bátyját, aki szívből gyűlöli a számító és önző Paulát. Az egy év alatt Paulina leszoktatja az iszogatásról a nagyit, rendbe szedi a gyerekeket, Carlos Danielt, Rodrigóval új alapokra helyezi a kapcsolatát, megelőz egy sztrájkot a Bracho gyárban. Mindenféle pénzügyi, piaci, marketing előképzettség nélkül megfelelő hitelt szerez a gyár számára, sőt újra felvirágoztatja azt. Új orvost szerez Carlitosnak, meg másik iskolába viszi át a gyerekeket. Tömören olyan családi légkört alakít, amire minden résztvevő mindig is vágyott.

 

Ezen közben Piedad nagyi rájön, hogy Paulina nem Paula, hanem Paulina. Paula súlyos autóbalesetet szenved Rióban a szeretőjével, sok ideig az életéért küzd, továbbá a gyár dolgozói közül is megismerünk számos családot, az Ő ügyes-bajos dolgaikkal együtt. A bonyodalom ott csavarodik tovább, hogy Paula meggyógyul és vissza utazik Mexikóvárosba. Nem tetszik neki, hogy Paulina bemalterozódott a családba és ahelyett, hogy simán visszavenné a helyét a családban, leleplezi Paulinát és börtönbe is juttatja. Carlos Daniel először gyűlöli és megveti a csalót, de ráébred arra, hogy beleszeretett Paulinába. A többi szereplő is zűrzavaros napokat él át. Viviana elkezd a Bracho gyárban dolgozni, Willy szemet vet rá, ostromolja, üldözi őt. Ez persze senkinek sem tetszik. Carlitos balesetet szenved, sokat sokszor, meg eltűnik, kicsit máshol nevelkedik – Chabela-nál, Zenobia-nál és Marcina-nál – akik pénzt is kérnek érte, de végül mégsem, mert Chabela odaadja ingyért. Estefania ki akar lépni a gyárból és az örökségét követeli, Willynek adja pénze kezelési jogát. Aki Vivianát kényezteti belőle. Aminek Viviana udvarlója, Leonardo természetesen nem örül annyira. Estefania időközben gyereket szül, idegösszeroppanást kap, felgyógyul, megtudja, hogy az anyja nem is az anyja. Helyette Fidelina a házvezetőnő az. Raquel meg akarja mérgezni Paulinát, de nem sikerült neki. Saját maga issza meg, de nem hal bele. Bocsánatot kér, és messzire költözik. Gemma feladja a próbálkozást Carlos Danielnél. Lalita Paula személyes asszisztense – illetőleg szobalány – újra és újra ártani próbál Paulinának a pénz fejében melyet gazdájától kap, de végül persze jól pórul jár. Viviana házasságot köt Leonardoval és ikreik születnek, megbékél a helyével és ténylegesen is beleszeret Leonardoba.

Rodrigo és Patricia magukhoz veszik a végleg megbolondult Estefania gyerekét, és mivel nekik nem lehetett, ezért ez hepiend. Paula meghal, de a halálos ágyán bocsánatot kér mindenkitől és megígérteti Paulinával, hogy vissza költözik a Bracho házba és hozzá megy Carlos Danielhez. Ez több szempontból áldásos, egyrészt a gyerekeknek anya kell, kiürült a sztori, – immáron tényleg – továbbá Paulina terhes és hát egy törvénytelen gyerek nem illene a képbe. 

 

 

Végezetül tessék, itt van nektek a boldog vég:

 


16 komment

Címkék: paula paulina

A bejegyzés trackback címe:

https://90es.blog.hu/api/trackback/id/tr21335564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

virágelvtárs 2009.08.25. 01:58:41

Mindig is olyan akartam lenni, mint kárloszdániel (hoszéármándó)!!! A sorozat gyilkos volt, majdnem verte ESzmeraldát, senki sem tudott elmozdulni előle. Úgyértem... ehem. Egészséges emberek sem. Kövezzetek meg.

Bettie Page · http://90es.blog.hu 2009.08.25. 08:14:40

áá ez nekem nagyon homok titkai gyanús volt, ikrek, szerepcsere blabla, de akkoris megnéztem minden részt. persze én paula akartam lenni. áááá mennyire jó volt, még a megveszem ezt a nőt is majdnem kenterbe veri, de azért azt mégsem.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.08.25. 09:23:33

Ki volt az, akinek a szemműtétjére gyűjtöttek?

Bettie Page · http://90es.blog.hu 2009.08.25. 09:32:41

hát esmeralda! de ott is ez a pali volt. ott asszem jose manuel.

GAbica 2009.08.25. 09:47:32

@Bettie Page: én meg asszem jose armando. a nagyim nemrég nézte végig az ismétlését valami gagyi adón és párszor volt szerencsém mellette ülni közben.

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2009.08.25. 13:42:50

asszem az Isaurán és a "Megveszem ezt a nőt"-ön kívül ez volt az egyetlen dél-amerikai sorozat, amit végignéztem.

Mondjuk ilyen részletekre már nem emlékeztem, de a végén nyert a jó, vagy valami ilyesmi.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2009.08.25. 14:02:50

Bocsánatot kérek, de Paula és Alessandro nem Rióban szenvednek balesetet, hanem Monte Carlóban!!! Előtte Pulának rémálmai vannak a hotelszobában (azt álmodja, hogy autójukkal falnak ütköznek), és amikor ténylegesen beérnek a monte carlói alagútba, akkor eszébe jut mindez, és figyelmezteti is Alessandrót (akit amúgy Esmeralda apja játszik itt): "az áááálom! Alessandro! Az ááááálom! Jaaaaj"

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.08.25. 14:42:10

Nekem Gemma volt a kedvencem... Ahogy emlékszem a haveromnak is, akivel akkoriban sokat lógtunk együtt.

virágelvtárs 2009.08.25. 16:54:33

@Gudea enszi: Tudom én is micsináltam ha megláttam, dehát, fiatalság, boloncság, 17 évesen Gemma volt, se internet se magazinok. ÉÉÉrted...

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.08.25. 18:04:08

Űrgammák is lesz? Az volt ám a tutiság.

IndaMuncher 2009.08.27. 14:15:50

Emlékszem anyám, miután hazajött a melóból épp otthon rendezkedett, de mindig ez ment a háttérben és úgy követtük a sorozatot, lol. Bár néha már megjegyeztük, hogy nem kéne eddig húzni benne bizonyos dolgokat.

Őrláng · http://autostat.hu/autos-forum 2009.11.23. 10:32:45

az ikres, szerep cserés sorozatok nálam a nyerők és Gabriella Spanic is :)

eastern sugar 2009.11.28. 15:01:04

úúristen ezt mindig néztük az öcsémmel, azóta se volt ilyen komoly délamerikai sorozat! kurva jó volt:) öcsém még nézte a marimart, de csak annyit tudtam hogy szerhugyó és orrtúró /gondolom sergio és arturo/ szerepel benne...no és a vad angyal is megér egy posztot

2009.11.28. 21:41:54

ezt az egyet néztem én is, néha carma2-zés közbe. ekkor iron maiden picit lehalkult.

DArchAngel 2010.05.17. 17:53:22

Ahányszor megláttam valamelyik ilyen csodát, akkor annyi lebbent át a szemem előtt, hogy le kéne napalmozni Hozé Ármádóékat az összes picsogó véglénnyel együtt, és takarodtam a TV közeléből is.

otto carius 2010.06.04. 18:23:38

Nekem annyi maradt meg belöle hogy a csókának z3 as BMW-je volt
süti beállítások módosítása