HTML

90

A 90-es évek sose érnek véget! Hubba-Bubba rágó? Prehistoric 2? Családi mozidélután a Disneyvel? Ugrin Emese? Hasbro? Talapa János? Tépőzáras védőszövet a BMX vázon? Mindez egy helyen! Zene, sport, számítógép, tévé, mozi, politika, közérzet, mindennapok, szigorúan szubjektíven.

90-es évek a Facebook-on

Ennyien olvastok

Friss hozzászólások

Kapcsolat

Ha valami ötleted, vagy észrevételed van akkor ide írj: 90esblog@gmail.com

Demjén Ferenc - Szabadság vándorai

2010.07.21. 17:59 :: Gudea enszi

Év: 1989

Rózsi már felbukkanása óta a magyar zene állócsillaga, szinte érthetetlen, hogy még nem szerepelt nálunk. Kevés énekes van, aki ilyen átéléssel, ennyire hitelesen adja elő a dalokat, amelyekhez ráadásul rendre ő írta a kiváló szöveget. Mély tartalom, szimbolikus kifejezőerő, helyenként kissé nyálba forduló, mégis általában jól eltalált mennyiségű érzelmi töltettel. Demjén még a halál fogalmát is képes volt a megfelelő oldalról, derűlátó hozzáállással megközelíteni, és erre olykor szükségünk is van. Jellemzően félreértelmezik ezt a dalt a repülést ábrázoló bevágások és a rendszerváltást felidéző, aktuális felvételek miatt, amely kézenfekvő lehetőség volt a nyilván szűkös anyagi körülmények között. Érdemes figyelmesen hallgatni, minden szónak megvan a helye, segítségül pedig itt van a második klip.


4 komment

Címkék: demjén ferenc szabadság vándorai

A bejegyzés trackback címe:

https://90es.blog.hu/api/trackback/id/tr522166697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BrunszvikTeréz 2010.07.21. 23:17:09

nem...nem...és nem értem mi köze a Berlin Felett az Ég-hez ennek a dalnak???
A dal egyébként, olyan ambivalens. Mer szar, igen csak az, ugyan akkor, mikor mondjuk az ember külföldön van és meghall egy Demjén klasszikust, akkor tutira honvágya támad és legalábbis könnybe lábad a szeme, hacsak nem bőgni kezd.
De köszönjük, valóban kihagyhatatlan, kitörölhetetlen :-)

RolloJuve 2010.07.22. 09:01:44

Ez tényleg nagy. A kék (!) színű kazetta amin megjelent szerintem még mindig megvan valahol.

orgyen 2010.07.24. 02:11:07

:fejcsóváló szmájli: Talán inkább a "Kehell még ehegy szó..." illik ide.
süti beállítások módosítása