HTML

90

A 90-es évek sose érnek véget! Hubba-Bubba rágó? Prehistoric 2? Családi mozidélután a Disneyvel? Ugrin Emese? Hasbro? Talapa János? Tépőzáras védőszövet a BMX vázon? Mindez egy helyen! Zene, sport, számítógép, tévé, mozi, politika, közérzet, mindennapok, szigorúan szubjektíven.

90-es évek a Facebook-on

Ennyien olvastok

Friss hozzászólások

Kapcsolat

Ha valami ötleted, vagy észrevételed van akkor ide írj: 90esblog@gmail.com

Reklámok – Coca Cola

2009.07.03. 23:13 :: Kurtz ezredes

Megindítjuk tévéreklám-sorozatunkat, amely hálás és kimeríthetetlen témának ígérkezik a 90-es évek szerelmesei számára. Volt itt néhány bő esztendő, amikor már nem kellett olyan reklámokat hallgatni, mint „Cipőt a cipőboltból”, a spotok nagy része mégsem hasonlított a mai szemetekre. Még a kapitalizmus zászlóshajójának is sikerült olyan helyes reklámokat összehozni, amely a Baader'n'Meinhof csoport tagjain kívül mindenki rokonszenvét elnyerte.

Érdekes de a ma már valahogy kevésbé divatos hasonló reklámokat készíteni hazánkban. Valamiért minden reklámguru úgy érzi, hogy neki kell megalkotni a legviccesebb, legütősebb és leglazább reklámot, amit ember alkothat. Ez a görcsös erőlködés azonban előre borítékolja, hogy vicces, ütős és laza évenként egyszer ha sikeredik. Most nézzük meg, hogy milyen volt a legendás évszak-specifikus Coca-reklámcsalád 3 apró darabkája:

A később születettek kedvéért mondjuk, hogy a „kinézek az ablakon a jégre, a hóra” sor az nem valami fanyar önirónia, hanem télen tényleg volt jég meg hó. Nem kellett érte Tótiáig buszozni:

 

A tavasz beköszöntének legkisebb jelére a Coca Cola rugalmasan reagált. Figyelem! Semmiféle „zúzunk partizni” gesztipéteresen laza műmájerkedés:

 

Ahogy a nyuszi megjelent, ismételten aktualizálták a félpercet. Az igazi döbbenet az egészben, hogy akkor Lola helyett trendiségben kiválóan megtette Sebestyén Márta is:

 

A nyár beköszöntével aztán nem sok lehetőség maradt, irány a bíícs, azon belül is a magyar tenger. Az érdekesség azonban, hogy mindezt – a hó-hó-t leszámítva – egy nyikkanás nélkül, mégis így született meg az egyik legklasszikusabb magyar Coca Cola reklám:

 

Az ifjabb generáció szintén elcsodálkozhat a tényen, hogy a siófoki Beach House már időtlen idők óta áll a Balaton fővárosában. Nézzünk egy klasszikust ’97-ből, benne az elmaradhatatlan pontgyűjtéssel, ami a cég válasza volt a legnagyobb vetélytárs „Pepsi-számmánia” játékára:

 

Az importált verziókkal most szándékosan nem foglalkozunk, egyrészt azért mert nem volt különösebben számottevő, másrészt azért, mert voltak helyettük ilyenek. Különösen fájó ezek után, hogy a cég jelenleg Duffy főszereplésével forgat reklámfilmeket, és hazánkban is ezeket sugároztatja. Nos Duffyról én először azt hittem, hogy Patrick Duffy – azaz Bobby – lesz az, megtekintve a reklámot kiderült, csúnya, buta és tökéletesen jellegtelen hanggal megáldott Hollywood-i celeb, csinos, okos, páratlan tehetségű velszi énekesnő, akit fél órás aktív gúglizás sem sikerült beazonosítani.

Kedves Coca Cola! Kapjátok össze magatokat, mert az utolsó jó reklámotoknak még szegény Kaszás Attila kölcsönözte a hangját. Nem lesz ez így jó!

 


10 komment

Címkék: reklám coca cola

A bejegyzés trackback címe:

https://90es.blog.hu/api/trackback/id/tr461225492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2009.07.04. 00:54:11

Egy Duffy-ról beszélünk??? mert szerintem a walesi énekesnőről van szó akinek jobb hangja van Amy Winehouse-énál is. (értem a viccet csak ez most tényleg nem jópofa)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.04. 01:00:00

@spamdog:
Hát most nagyon megfogtál, mert Amy Winehousért is sokat kéne keresgélnem. Mea culpa, de gyszerűen nem vok hajlandó tudomást venni 2001 után feltűnt énekesnőcskékről, amikor én még egy Blümchen vagy egy Rollergirl oltárán áldozhattam. :)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.04. 01:04:48

@spamdog:
Egészen konkrétan ez a macskanyávogás az
www.youtube.com/watch?v=WoB0bL53eDY
de ha velszi, akkor a csúnyát rögtön visszavonom.

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2009.07.04. 08:47:44

Tudom hogy a wiki-nek nincs nagy becsülete felétek de azért ebben az esetben nem mod hülyeségeket. BTW kb 3 és fél éve beszélgettem Déri Zsolttal és akkor kérdeztem tőle hogy ajánljon nekem későbbi befutókat, és első helyen őt mondta. en.wikipedia.org/wiki/Duffy_(singer)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.04. 09:19:14

@spamdog:
Megvan már, h kivel kevertem. Mégegyszer ezer bocsánat minden Duffy fanatikustól, de a mostani külföldi celebek világában egy amish aratóközösség is megmosolyogná a tájékozatlanságomat. Máris javítom. Sajnos a reklám ettől még ugyanolyan rettenetes marad.

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2009.07.04. 10:13:34

@Kurtz ezredes: Sajnos a reklám tényleg gyenge lett, de nem is mi vagyunk a célközönsége (kifejezetten a fiatal nőknek készült).

haromt · http://90es.blog.hu 2009.07.04. 10:17:01

@spamdog:
A lényeg azon van, hogy akkor még hajlandó volt a CC nekünk magyaroknak külön reklámot készíteni :)
Tehát 90s >>>>>>>>>>> 2000s :P

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2009.07.04. 11:26:48

@haromt: látod milyen jó dolog az EU-tagjának lenni egy reklám az összes EU tagnak oszt hajrá

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.04. 11:43:26

@spamdog:
A mai posztunkban viszont igyekszünk majd visszaemlékezni az egyesült Európa legszebb pillanatára. :)

NightNaomi 2009.11.20. 22:19:50

Eszmeletlen jo osszeallitas :D Mar majdnem elfelejtettem ezt a CocaCola dallamot,csak egy a baj:megkiiivantaaam :D:D:D
süti beállítások módosítása