HTML

90

A 90-es évek sose érnek véget! Hubba-Bubba rágó? Prehistoric 2? Családi mozidélután a Disneyvel? Ugrin Emese? Hasbro? Talapa János? Tépőzáras védőszövet a BMX vázon? Mindez egy helyen! Zene, sport, számítógép, tévé, mozi, politika, közérzet, mindennapok, szigorúan szubjektíven.

90-es évek a Facebook-on

Ennyien olvastok

Friss hozzászólások

Kapcsolat

Ha valami ötleted, vagy észrevételed van akkor ide írj: 90esblog@gmail.com

Szünidei Matiné

2009.07.01. 16:29 :: Kurtz ezredes

Itt a július és ez többek között azért is szívderítő, mert ilyenkor kitör a szabadság. A sok tévés dolgozó is tartalék-üzemmódra kapcsolja az ipart, és elhúz nyaralni. Mielőtt idegeskedni kezdünk, hogy kedvenc műsorunkat szeptemberig hiába keressük a programban, vessünk egy pillantást a pótkínálatra. Miből élhet a 90-es évek rajongója ezekben a forró napokban, ha tévé elé vágyik.

Szomszédok (dupla!): Könnyed reggeli kezdésként fejest ugorhatunk a korai kilencvenes évek rögvalóságába. A Lantos utcai első emelet szagája éppen most fordul 1991 harmadik negyedévébe. Vajon hogy viselte Feri a Gyorskocsi utcában töltött hónapok utáni hazatérést, és miként tudta ezek mellett hűséges Jutkája szervezni a nyári gyerektábort? Kutya pótolhatja a közmegbecsülésnek örvendő Közös Böhmöt, és számíthat Sümeghy igaz férfibarátságára? Megjavítják-e végre Etus zárlatos kemencéjét? Gábor Gábor beriasztózza a többszörösen feltört stúdiót, vagy Juli ismételten kénytelen lesz a krémek sorsa miatt izgulni? Megsiratja-e Mágen a selejtezett Nysákat vagy megbékél az új Toyotákkal? Lesz-e érdekes fuvarja Taki bácsinak? Vajon Alma vagy János elégeli meg először a kisszobát? Melyik kiskereskedés csap le a parlagon heverő magasan kvalifikált közértesre? Hétköznaponként ¾ 10 és 11 között minden kérdésre megkapjuk a választ az M1-en!

Ui: Akinél dugulást okoz az ilyen töménységű realizmus, a Viasat 3-n futó Miért éppen Alaszkával vigasztalódhat, viszont az előtte levő öt percben sajnos reklám van nem pedig Közjáték, így azért nem az igazi.

Família KFT (dupla!): A Magyar Televízió vezetősége gondol azokra a nézőkre is, akik kellemetlenül érezhetik magukat Horváth Ádám gondolatébresztő félórái láttán. A Szép család mindennapjait nem keresztezik a liftben grafitiző szipus sátánista szakmunkásképzősök meg ágrólszakadt, beteg erdélyi menekültek. Végre egy igazi nagypolgári család, aki mélyrepülő GDP-adatok ellenére sem vesztette el tartását. Külön ajánljuk azoknak, akik szeretnének elmerülni a korabeli divatokban. Itt minden van! Csúcskategóriás videójáték meg gémboj az ikreknél, hatalmas válltömés Kriszta divatos pulcsijában, a legvérfagyasztóbb horrorfilm a tékából Ádám VHS-ében és az elmaradhatatlan susogós melegítő Apin. Az alagsorban ráadásul egy korrekt korabeli kisközért. Hát mi kell még egy igazi 90-esévek rajongónak? A fiatalabbak pedig megnézhetik, hol cseperedett igazi sztárrá Csonka Pici. Hétköznaponként rögtön a déli hírek után az M1en!

Kisváros (dupla!): Sin City – A bűn városa. Nem értjük, miért köt ki Magyarország összes szervezett bűnbandája ebben a kis, határmenti ékszerdobozban, amikor Járai őrnagy körzetének felderítési mutatói képtelenek 100% alá menni. Emlékezzünk e szép korra, amikor még létezett a Határőrség, és igazi oldschool kimenőruhában tolongott az állomáson a sorkatonaság. Ha van olyan korabeli klasszikus, amelyikben szintén ennyire bénán „rejtették” el a reklámot, akkor kérjük a kedves olvasókat, osszák meg velünk, szerintünk ugyanis a Kisváros ennek a műfajnak a királya. Nellynél mindig friss az Eduscho, mindössze másfél percbe kerül megtudni, mennyi egy 2 hetes nyaralás Tunéziában, Mari mindig naprakész a legújabb kenceficék terén, Szakács úr pedig kínál olyan Axa-Colonia biztosítást, amit pont ránk szabtak. Itt talán csak Herczeg úr bécsije nem bír mögöttes reklámértékkel. Aki ezekre, vagy a fegyveres testületek példásan koordinált együttműködésére vevő, az hétköznaponként 4-től 5-ig ne csináljon programot! Irány az M1!

Magnum-Dallas-Vészhelyzet: Szívderítő, hogy nem csak a közpénzen élő kitartott tévék látnak fantáziát a 90-es években. Végre egy kereskedelmi adó, aki nézettséget remél e klasszikus triótól. A Kamehameha Király-Klubtól kezdve a Sly-Phillys/Raul-Theresa párosokig minden eredeti, sőt, még a megyei kórház sürgősségijének státuszai sem kelet-európai meg harmadik világbeli menekültekkel vannak feltöltve. Itt még Hathaway nővér adja a gyermek-intubációs tubust Ross doktor kezébe, az emeleten pedig Morgenstern és Donald Anspaugh főnökösködik. Aki érti, hogy miről beszélünk, annak lesz egy tartalmas három órája a Story TV képernyője előtt. Pontosan este 7-től 10-ig, szintén hétköznaponként.

Öregberény: A változások a falu életét sem kímélték, hiba lett volna tehát kihagyni ezt a kényes témát az évtized tévés krónikásainak. Úgy látszik, az MTV vezetősége a Frici a vállalkozó szellemet meg a Szórád házat már túl cikinek érzi, így inkább az Öregberényre esett a választás. Semmi baj, mi szívesen nézzük majd. Látszólag itt is sokasodnak a felhők hőseink feje fölött. Nagyobb a hitelválság mint manapság, a régi sérelmek újra és újra felszínre törnek, a felvásárlási árak pedig kizsigerelik a tisztességes gazdát. Ennyi gond után azonban meg kell jegyezni, hogy amíg olcsó a kimért bor és a szőkített HTO, addig Öregberény elvegetál valahogy. Felesleges aggódni, mi azért csak tegyük meg minden hétvégén, este 8 óra körül az M2-n.

Figyelem! Aki be van sózva, vagy éppen akkor nem ér rá, az MTV-n futó sorozatokat online is megnézheti a videótárban. Végre valami, amire nem sajnáljuk adóforintjainkat! Köszönjük MTV!

 


8 komment

Címkék: sorozatok

A bejegyzés trackback címe:

https://90es.blog.hu/api/trackback/id/tr151220315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.02. 13:14:27

@rozushka:
Ahhoz még idén nem volt szerencsénk, de a mai famíliából egyszerűen áradtak a 90es évek.

Mirko 2009.07.06. 03:11:05

Kisváros: a legfeltünőbb, az unos-untalan a képbe türemkedő Kádár Trans-os kamion, az talán smafu? :]

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.06. 19:35:49

Lesz külön sorozatrovat is, ne aggódjatok! :)
Ez most csak egy könnyed ajánló.

Penya666 2009.07.21. 10:12:25

Hubazz Frici a valallkozo szellem, de kesz volt azis. Nomeg a Familia kft. Eddig eddig eddig volt az Esztergalyos Cili, a nagypapa meg ment a lovira. Amugy nem a matineban hanem a rendes musorban asszem utana/elotte volt a Szerencsekerek. Meg vasarnaponkent(?) Jatek Hatarok Nelkul! Odatapadtam az Orion Jacint TV ele jol :)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.07.21. 18:52:32

Ugye mindenki tudja, hogy negyed 10-től a tévé2-n Időzsaru lesz?
süti beállítások módosítása