HTML

90

A 90-es évek sose érnek véget! Hubba-Bubba rágó? Prehistoric 2? Családi mozidélután a Disneyvel? Ugrin Emese? Hasbro? Talapa János? Tépőzáras védőszövet a BMX vázon? Mindez egy helyen! Zene, sport, számítógép, tévé, mozi, politika, közérzet, mindennapok, szigorúan szubjektíven.

90-es évek a Facebook-on

Ennyien olvastok

Friss hozzászólások

Kapcsolat

Ha valami ötleted, vagy észrevételed van akkor ide írj: 90esblog@gmail.com

A 90-es évek legvonzóbb tündérei II. - Sportolónők

2010.11.30. 08:00 :: Papi83

Mi mással lehetne mosolyt csalni az elfagyott arcokra ebben a novemberi hidegben, mint jó nőkkel – a nagy sikerre való tekintettel folytatódjon tehát nemrégiben indított sorozatunk, amelyben ezúttal évtizedünk sporttündéreiből válogattunk össze egy mutatós kis csokrot. Bár népszerűségüket az esetek többségében nem a szorgalmuknak, sokkal inkább az természetnek köszönhették, mi mindenfajta tehetség előtt kalapot emelünk. Természetesen a kép ezúttal sem teljes, és minden tekintetben szubjektív, a kimaradók a közeljövőben külön posztot kapnak majd.

Anna Kurnyikova

Annácska maga is csak kb. 12 éves koráig gondolta komolyan, hogy a teniszezésből fogja megkeresni a mindennapi betevőt – amint elkezdett kamaszodni, csak a vak nem látta rajta, hogy bizony ebből a kiscsajból igencsak jó nő lesz. Az Adidas jó érzékkel le is csapott az ifjoncra – mondanunk sem kell: nem szikrázó tehetsége miatt. Grand Slam győzelmeinek száma egyéniben 0.0, párosban is csak Martina Hingis oldalán sikerült kettőt begyűjtenie. Mindamellett a karrierjét nem befolyásolta, hogy a világranglistán a 8. helynél jobb eredménye nem volt – ki a fene foglalkozott ezzel? Teniszközvetítést csakis a miniszoknya-izzadság együttes miatt volt érdemes nézni. A sztárallűrjei minket férfiakat már nagyjából semennyire sem érdekeltek, ezért el sem kezdjük sorolni, hány sztárocskát falt fel az évek alatt. Ezzel szemben a kisestélyis és rekord rövidségű szoknyás képei sokkal inkább felkeltették a figyelmünket. S bár a szakma az orosz női teniszt említve manapság már Sarapovára gondol először, azért ne feledjük el, hogy a mi Annácskánk még mindig csak 29 éves – a modellszakmában pedig bőven 30 fölött kezdődik csak igazán az élet.

Katarina Witt

Az egykori NDK üdvöskéje még 1982-ben (!) kezdte meg az éremgyűjtögető életmódot, így aztán évtizedünkben már nem a jégtáncban érte el legnagyobb sikereit. Ennek ellenére láthattuk még őt: amatőr versenyzőként utoljára 1994-ben Lillehammerben (ahol naná, hogy a közönség kedvence lett), profi revütáncosként pedig többször is: Carmen a jégen című filmbeli alakításáért Emmyvel jutalmazták. S bár a sportsikerei előtt utólag is fejet hajthatunk, a mi generációnk már valóban nem ezek miatt emlékszik vissza rá: 1998-ban úgy döntött, a krisztusi kor a legmegfelelőbb arra, hogy bájait ország-világ elé tárja. Ez aztán olyannyira megmozgatta az akkor még bőven mosolygó fritzeket, hogy pillanatok alatt elkapkodták az  ominózus férfimagazin összes megjelent példányát – akinek netán sikerült valahonnan bespájzolnia egyet, őrizze meg, mert nagy kincs. Szerencsére kis hazánkban is bőven közöltek róla egészalakos képpel ellátott cikkeket, így mi sem maradtunk ki a jóból. Mára már a jégrevüs karrierje is a múlté: újabban sportdiplomataként tevékenykedik, és jó úton halad, hogy egykori NDK-sként, Merkel nagyit kompenzálva színt vigyen a német közéletbe.

Ónodi Henrietta

Nézzétek ezt a cuki kislányt még ’92-ből – pedig ekkor már nagykorúként ért fel a csúcsra, amikor Barcelonában gyűjtötte be az olimpiai aranyat (!) – bizony, ez azóta is az egyik legnagyobb magyar női tornászsiker, ami még inkább hozzájárul, hogy örökre szívünkbe zárjuk Henit. Mindamellett azt az édes kis anyajegyet sem felejtjük el szerintem már egy életre. S hogy mi történt vele ’96-os visszavonulása után? Sajnos elhagyott bennünket egy jobb élet reményében (ezt valahogy meg tudjuk bocsátani neki), hogy Floridában boldogítsa Jimbo nevű férjét… ez már inkább a vicc-kategória itt a 2000-es években. Mindamellett a sportsikerei nem merültek feledésbe: 2008-ban vehette át a „Békéscsaba díszpolgára” megtisztelő címet. Nekünk viszont mindig az a tündéri, ártatlan kislány marad – azzal az elmaradhatatlan anyajeggyel…

Póth Diána

A hazai élsport Anna Kurnyikovája megtisztelő címet máris odaadjuk következő, szintén jégtáncos tündérkénknek, s szüleinek ezúton is köszönetünket és gratulációnkat fejezzük ki, hogy ilyen jó géneket örökítettek át az utókornak. Diának sem sikerült felállnia a dobogóra egyetlen világversenyen sem, ám eszünk ágában sincs tehetségét elvitatni: éveken keresztül magyar bajnoknak lenni sem éppen kis teljesítmény. Mindamellett a vetkőzős korszak őt is elérte: valójában egy egész posztot meg lehetne tölteni a szexisebbnél szexisebb képeivel – aki nem hiszi, járjon utána! Dia mostanság boldog anyukaéletét éli, miután Gyepes Gábor a futballpályán tőle szokatlan gyorsasággal csapott le rá még 2008-ban.

Béres Alexandra

Egyértelműen a magyar élsport nehézbombázója, ki tudja, hányszor zsebelte be az év legszexisebb sportolónője címet. A 6 éves kor óta versenyszerűen űzött sport bizony nem múlik el nyomtalanul. Szandrát tehát már befutott fitneszbajnokként ismerhettük meg – felsorolni is nehéz lenne az ezen a területen elért címeit. Az alapból formás izomzata mellett ő viszont még a szürkeállományát is tornáztatta: a Testnevelési Egyetem elvégzése mellett elsők között avanzsált fitneszedzővé. Persze mi mindezeket csak amolyan körítésként olvastuk a róla közölt képek alatti apró sorokban, minden percben azon töprengve, vajon mikor szakad szét a ruha azokon a telt idomokon… nem szabad azonban csak a formás alaknál leragadnunk, hiszen a mosolya is igazán angyali, pechjére viszont ez csupán a sokadik vonás volt, amin fennakadt a szemünk. A közelmúltban a curlingválogatottban vétette észre magát – egész jó ötlet, hogy nézhetővé tegyük ezt a sportot. Annyi biztos, hogy nálunk a legtöbb versenyen mellbedobással győzne.

Varga Adrienn

Talán nem véletlen, hogy eheti kínálatunkba még egy tornászlány férkőzött be. Bár idén még mindig csak épphogy betöltötte a 30. évét, sportkarrierjét bőven a ’90-es években kezdte. Bimbózó tehetségként tagja volt az atlantai olimpiai csapatnak, majd két év múlva legnagyobb eredményeként Európa-bajnoki címet szerzett ugrásban. Tornászként pályafutása lassan le is áldozott, ám mi a korabeli BravoSportot bújva egy életre megjegyeztük a nevét (no és a bájos mosolyát). Nemrégiben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy megnyerte a Fonyód Szépe elnevezésű rangos szépségversenyt – 29 évesen azért ez sem akármi. Viharsarki olvasóinkat pedig csak irigyelni tudjuk, hogy továbbra is van mit nézni a gyulai tornacsarnokban. Az ugrást mindenesetre szívesen gyakorolnánk utána.


4 komment

Címkék: a 90 es evek tunderei ii

A bejegyzés trackback címe:

https://90es.blog.hu/api/trackback/id/tr722481800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ravezed 2010.11.30. 21:23:35

Póth Diáról látom sikerült a mellbimbó nélküli képet berakni :D Nekem van egy FHM-em szintén ilyen mellbimbó nélküli képekkel - volt is olvasói felháborodás

Toeck Filkow 2010.12.03. 07:20:03

Basszus, most nem tudom eldönteni, melyikre rázzam ki a répát.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.12.17. 10:19:47

Béres Alexandra nekem nem túl szexi. Szimpatikus meg normális, és a magyarok közül a legeredményesebb persze, de az izomzata természetellenes, az arca pedig...

sorica123 (törölt) 2011.05.05. 17:54:15

@Reckl_Amál: természetellenes, amennyiben van válla és nincs szalámilába? A fene tudja... ilyen, amikor egy eleve 'Brünhilda' nőci sportol. Nekem mondjuk tetszik ez a típus, arányos, csak éppen minden arányosan nagy rajta:)
süti beállítások módosítása