HTML

90

A 90-es évek sose érnek véget! Hubba-Bubba rágó? Prehistoric 2? Családi mozidélután a Disneyvel? Ugrin Emese? Hasbro? Talapa János? Tépőzáras védőszövet a BMX vázon? Mindez egy helyen! Zene, sport, számítógép, tévé, mozi, politika, közérzet, mindennapok, szigorúan szubjektíven.

90-es évek a Facebook-on

Ennyien olvastok

Friss hozzászólások

Kapcsolat

Ha valami ötleted, vagy észrevételed van akkor ide írj: 90esblog@gmail.com

Tíz dolog, ami nélkül nem voltál nő a 90-es években

2009.08.13. 08:00 :: Bettie Page

Ma különleges poszt következik. Egyrészt nem volt még lánydivattal foglalkozó dolgozatunk, másrészt vendégszerzőnk. Ma mindkét esetben megtörik a jég, törzsolvasónk, Bettie Page jóvoltából. Lássuk mit nem vettünk észre mi, érzéketlen férfiak a 90-es évek szépségein!

 

1. Répanadrág

A Hammer nadrág szelídített változata. Tulajdonképpen most sem fér a fejembe, hogy ez miért lett divat, kinek áll jól, mi szükség volt rá, de mindegy is. Ha nem volt répafarmered, nem vettek emberszámba. Kövéren még kövérebb lettél, vékonyan még vékonyabb. Ami Mc Hammernek jól áll (khm), az nem biztos, hogy a Kölcsey Ferenc Általános Iskola negyedikeseinek is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Lasztex nadrág

Szigorúan rózsaszín, pink, zöld, vagy királykék. Ha feketéd van, nem vagy nyerő. Először csak a tesi órákon tűnt fel, később az utcán gyerekeken is, végül meglett anyukákon, korra súlyra való tekintet nélkül. A lasztex nadrágról csak annyit érdemes tudni, hogy nincs ember, akinek 15 éves kor és /vagy 40 kg felett jól áll. Ezt vésse az eszébe az olvasó, mert megint divat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Kismama ruha

Nem, ez alól nincs kivétel, mindenki, ismétlem mindenki kismamának látszott benne. A 12 éves ugyanúgy, mint az 50. Ha virágmintában pompázott az még egy jó eset, de valamiért Kelet-Európában a szürke és barna patchwork mintás terjedt el, feltűnő varrással, amiről nem állíthatom biztosan, hogy jól néz ki. Igazság szerint már akkor sem tetszett senkinek, de a szükség nagy úr, hordani kell, különben senki vagy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Bakancs

Nem csak a Martens bakancs, hanem a nép egyszerű lányának a még egyszerűbb magasszárú fűzős cipője. Bézsben volt a legkirályabb, minél hosszabb, annál jobb. Kizárólag letűrt "bakancs zoknival" hordható, és annak is elefántlábat csinált, aki amúgy jól nézett ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Magastalpú cipő

Sokan még ma sem értik, miért terjedt el, mert nem nézett ki jól, kényelmetlen, és még balesetveszélyes is. A legmenőbbek Sonaxot és Buffalót hordtak, a kevésbé menők Catapultot. Persze akinek nem volt erre 20 ezer ft-ja, mással is beérte, hiszen akkoriban nem nagyon lehetett mást kapni, vagy ha igen, az vagy bakancs, vagy gázul nézett ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Favágó ing

Kurt Cobain nem sejtette mekkora divatot indított el, pedig nem is akart. Rendszerint az apáktól lehetett elcsórni, - mármint az inget - most mindegy, hogy fiú vagy lány, ugyanolyan igénytelenül festett. Mai napig nem értem, hogy miért vált menővé a lányok körében a saját maguk elrondítása. Mert mégis kinek áll jól ez a cucc a kanadai favágókon kívül? Főleg, hogy tudjuk, ott a divat negyven éve nem változik. Leggyakoribb velejárója a levágott szárú farmer. Aminek hordására az egyetlen ok, ha a VOLT fesztiválon elszakadt/tönkrement/lehányták az összes nadrágod, és a rocker pasidtól/öcsédtől kérsz kölcsön.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Barna rúzs

Sajnos senki nem figyelmezetett annak idején, hogy divat ide, divat oda, ha valami rosszul néz ki és rosszul áll, nem kell viselni. Nagymamám elég egyszerűen jellemezte, amit most itt nem írnék le, mindenki tudja, mire gondolt. Barna rúzs. Soha többet...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Neon színek

Az egyetlen évtized, amikor a kukások is menőnek számítottak. Narancssárga, zöld, pink, sárga. Legtöbbször fehér farmerrel, és Buffalo cipővel, lányok fekete trapéz nejlon "tudom, hogy nem így kell írni" nadrággal. A kiegészítők is ezekben az agyament színekben pompáztak, elvileg retro, hippi, gyakorlatilag nem. Minden fröccsöntött virágforma jöhetett. Minél nagyobb, annál jobb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Kiegészítők

Azóta sem tudom megérteni, hogy lehet az igénytelenség divat. Márpedig megtörtént, ahogy eddig is kiderült. Minél több bőrszalag figyelt a csuklón, annál feljebb léptél az áltiban a társadalmi ranglétrán. Az, hogy zuhanyozáskor sem időnk sem kedvünk nem maradt lehámozni magunkról a harminc-negyven db szalagot, azt eredményezte, hogy pár hét után úgy néztünk ki, mint akinek üszkösödik a keze. Ha lila és zöld szalag is volt rajtad, csuklótöröttnek nézhettél ki, ha nem vigyáztál. A barátság karkötőkkel ugyanez a helyzet, ha sok van a csuklódón, azt jelzi, népszerű vagy. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az átlátszó cumik. Mindenféle méretben. Mint minden beteg dolog, ez is a japánoktól indult ki. Lehett gyűjteni, cserélni, karon, nyakban , kulcstartón hordani. Neonszínben kötelező.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Műanyag pánt karkötőként. Ehhez nincs hozzáfűznivalóm. Volt, aki azt a műanyag izét, amit a lépcsőn lehetett mászatni, a karjára vette.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Ezüst" ékszerek, rengeteg mennyiségben. Persze elég volt egy balatoni nyaralás, és dobhattuk ki az összeset, mert befeketedett, megfogta az ujjunkat, stb, még jó, hogy minden sarkon lehetett kapni.

Kerek Lennon napszemüveg. Boldog boldogtalan ezt hordta, mást nagyon mondjuk nem is lehetett kapni, ha divatos akartál lenni. Még menőbbek lilában, és rózsaszínben nyomultak, kevésbé menők ezüstben, bölcsészek fémkeretben.

 

 

 

 

 

 

 

Pillangós hajcsat. Átlátszó, színes műanyag bizbaszok rettenetes mennyiségben. Ha hajpántként körberaktuk, az már majdnem Spice Girls.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hatalmas hajgumi. Ahogy Carrey Bradshaw a Szex és New Yorkban is megjegyzi Bergernek, egy mai nő nem hord ilyet. Miranda pedig nem tudja, járna-e olyan pasival, akinek a volt csaja ilyet hordott. Nekem erről az a véleményem, hogy ami Madonnának jól állt '90-es években, azt nem kell ma is erőltetni. Tessék szépen kivenni a hajból, és eltemetni ezt is a 90-es évek emlékeivel együtt. Akkor még elment, ma már ciki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Kertésznadrág, kockás nadrág

Ha nem vagy kertész és/vagy kismama, megbocsáthatatlan. A kockás nadrággal megint csak az a helyzet, hogy bizonyos kor és súly felett senkinek nem áll jól, de még 50-es anyukák is vígan tolták benne. Esetleg még ha hivatásos bohócként dolgozol, akkor elfogadható, de mint tudjuk, a 90-es évek nem az egyszerűségről szólt.


233 komment

Címkék: ruha ékszer cipő szemüveg karkötő

A bejegyzés trackback címe:

https://90es.blog.hu/api/trackback/id/tr661306062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pwpw 2009.08.13. 12:53:37

sokkal-sokkal menőbbek, mint az emoizé, meg a mostani diszkósok

dritte33 2009.08.13. 12:53:47

Hi-Tec és/ vagy Saucony edzőcipő? Elképesztő színű és mintázatú Rucanor és egyéb márkájú kosárlabdák?

raoul_duke 2009.08.13. 12:56:04

@dex.ion: @ladislaus: Larry "Bördi" Bird, Jordan, Malone, Stockton, "Szkoti" Pipen, Magic Johnson, Drexler, Patrick Ewing, Csársz Barkley?

Patrick Ewingot valahogy még a Dallashoz is kötöttem szerintem (Patrick Duffy, Bobby Ewing, Patrick Ewing, gyanús).

vikkk 2009.08.13. 12:57:06

@dritte33:
én fehér saucony-ban jártam suliba...

pwpw 2009.08.13. 12:57:13

rucanor:) nekem még rucanor márkájú punpám is volt a kosárlabdámhoz:) fila kosárcipő.. úristen de menő voltam aznap mikor megvettem. meg a Hawks feliratú kabát, legombolható mellényel:) plussz egy oldalzsebes nadrág

mickimacko 2009.08.13. 12:57:48

@vikkk: Te szegény!!! Nem csoda, én sem dolgoztam volna fel könnyen. :-)

Én ott voltam a Pecsában bebebe! :-)))) Egyébként ott az volt a durva, hogy még akkor szinte senki nem beszélt angolul, és amikor szerencsétlen HP (na ezt nem tudtam kapásból, rákerestem, hogy így hívják) próbálta volna a tömeggel felvenni a kapcsolatot, mindenki csak pislogott.

vikkk 2009.08.13. 13:01:40

@mickimacko:
jaja, utána napokig meséltettem mindenkit aki ott volt. minden részlet érdekelt :))
gondolhatod hogy unhatták már a mesélést.. de basszus én se tudom hogy mesélnék el pl egy coldplay-koncertet vagy ilyesmit.

dex.ion 2009.08.13. 13:01:50

@vikkk: ahhh...arra is jártak akkoriban?:)

dex.ion 2009.08.13. 13:02:41

@raoul_duke: télleg scootie pippen! charles barkley!:)

ladislaus 2009.08.13. 13:03:32

@raoul_duke: Te beteg vagy :)))))
Charles Barkley!!! Phoenix Suns!

vikkk 2009.08.13. 13:04:26

@dex.ion:
aha, sopronban. ha szétnéznék a garázsban, szerintem előkerülne a flyer... emlékszem, rajta van: a bemelegítés emergency house :))

mickimacko 2009.08.13. 13:06:50

Most, hogy rákkattantunk a témára, megyek végig a youtube-ra feltöltött összes scooter számon. Annyira jó hallgatni őket! Most épp a rebell yell megy. Nem érdekel, ki mit mondott, jobb, mint az eredeti!!!!

ladislaus 2009.08.13. 13:07:07

Adidas Equipment taskak? Basszus ugy vagytam egyre, csak sajna kozepiskolaban jansportot vettem es nem azt. Pedig az az adidas meg most is jo lenne tuti! :)

pwpw 2009.08.13. 13:11:36

még az számított nagyon felénk, hogy milyen légbetétje van a cipődnek, volt ilyen gel betét, meg torsion betét, meg sima légbetét, meg egy csomó féle:)

ladislaus 2009.08.13. 13:13:01

reebok gel-talpas/sarkas, nike air max ugye ismeros :)
LA Gear pumpás nyelvu? :)

pwpw 2009.08.13. 13:14:59

meg az a puma, amit ugy kellett ilyen tekerővel megszorítani:)

dex.ion 2009.08.13. 13:23:36

kapaszkodjatok meg: pár hónap híján a kilencvenes évek HÚSZ ÉVVEL EZELŐTT kezdődtek...
bocs mindenkitől, akinek eszébe juttattam a korát:(

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.08.13. 13:25:29

@dex.ion:
Az lehetetlen, most néztem végig egy Gumimacikat, 4-től meg Kisváros. Itt valami zavar van az időben.

fénycsepp 2009.08.13. 13:26:35

végre nemcsak a nyolcvanas évekről van cikk..viszont a CSATT naygon zavaró...nem lehetne az egyik t betűt onnan kizavarni? :-o

vikkk 2009.08.13. 13:27:27

@dex.ion:
hát valóban dex.ion, ez nem volt szép tőled.. mondhatni övön aluli volt :))

vikkk 2009.08.13. 13:29:31

a mai csirkék meg majd az emóról meg a no thanxről diskurálnak 2025-ben? viccesen hangzik... és felelevenítik majd a lábon végig feszülős sztrecsfarmert (ami mellesleg 1993-ban is divat volt, de egy másik kontextusban).

dex.ion 2009.08.13. 13:33:12

@Kurtz ezredes: az lehetséges, mert annak 20 évadja van:)

dex.ion 2009.08.13. 13:33:54

@vikkk: egy dolog nem változott meg a 90es évek óta: övön alul lenni még mindig a kedvenc tevékenységem:))

Bettie Page · http://90es.blog.hu 2009.08.13. 13:34:32

@vikkk: nem tudom az a neve volt e, de én hyperspacen voltam ott.

vikkk 2009.08.13. 13:36:48

@Bettie Page:
Patex! Megvan, megvaaan!!! :)

scsaba1 2009.08.13. 13:41:04

@vikkk:

Herz an herz? Simán....

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.08.13. 13:46:43

Szívem szerint az összes Blümchent beraktam volna már a zenék közé, de a szigorú, kiegyensúlyozott szerkesztési politikánk eddig csak kettőt engedett. Még!

ladislaus 2009.08.13. 14:11:50

@Kurtz ezredes: Tuti index... már megint ezek kavarnak be... :)
Kivanjuk a blog-sajto szabadságát!!! :)

mickimacko 2009.08.13. 14:13:16

Ha már szóba kerültek az elmúlt évek: azért azt vicces lenne tudni, hogy ki milyen pozícióból emlékszik vissza ma a favágóingére és devergo nadrágjára :-)

scsaba1 2009.08.13. 14:13:30

@dex.ion:

Baszógyá' meg... Asszed olyan jó 34 évesnek lenni... :D

ladislaus 2009.08.13. 14:16:58

@mickimacko: en felig oltonyos, de pentekenkent farmeros :)

scsaba1 2009.08.13. 14:19:26

Tényleg és a "gyúrósnadrágra emlékszik valaki? Fiúk hordták, bár leginkább vidéken volt divat. Közvetlenül a répagatyóból származott, csak ilyen igénytelen pamut pizsamaanyagból varrták.

Hamis Ribak cipő-gyúrósgatya-bészbóldzseki-zselézett haj?

ladislaus 2009.08.13. 14:21:03

@scsaba1: huuuu nekem is volt olyanom... abban jartam gyurni tenyleg :) Imadtam is, fekete volt es olyan zold es kek kis csikok rajta, de nem sok, csak elszortan...

suttyoka 2009.08.13. 14:22:45

és senki még csak meg sem említi a bravo magazint és a néha hozzá adott lemosható tetoválást...?:))))
de menő is volt az a tetoválás...:)

scsaba1 2009.08.13. 14:23:41

Lila-zöld-hupikék egygombos-kétsoros öltönyök? Roland nyakkendő giccses nyakkendőtűvel? Bebújós (sokszor "makkos") cipő? Ugyanez fekete vagy "színben hozzáillő" garbóval?

A '90-es évek elején még a zakó ujja felhajtva? (Különösen ha csíkos volt a belseje)

Balázs Róza 2009.08.13. 14:26:10

Jelentkezzen, akinek volt Törökországból hozott barna koptatott bőrdzsekije, gigantikus válltömésekkel. Úgy emlékszem, az is a '90-es években kezdett bejönni.

scsaba1 2009.08.13. 14:28:31

@ladislaus:

farmer-fehér garbó-lila öltönykabát-a fehér garbóra kirakott aranylánccal? "Kék" vagy "zöld" Denim dezodor+borotválkozás utáni arcszesz?

orizatriz · http://www.orizatriz.blogspot.com 2009.08.13. 14:31:58

@ladislaus: gyúrósnadrág... aminek olyan volt a mintája, mint az autós üléshuzaté... :D exemnek volt :DDD

Balázs Róza 2009.08.13. 14:32:46

A gyúrósnadrághoz meg úgy hordták a sporttáskát, hogy fél kézben fogva a vállon átvetették... na ez most így hülyén hangzik, de tudjátok, mire godnolok.

orizatriz · http://www.orizatriz.blogspot.com 2009.08.13. 14:32:52

plusz az a finom citromos illatú chevignon...

raoul_duke 2009.08.13. 14:33:03

@dex.ion: @ladislaus: Barkleyról mesélték, hogy elég rendes züllésben volt, aztán amikor abbahagyta, úgy bizonyította be a társainak, hogy újra képben van, hogy 1000 büntetőből 99x-et bedobott előttük edzésen.

Aztán persze lehet, hogy nem igaz, csak ezzel szopattak, de én 92-ben simán elhittem.

raoul_duke 2009.08.13. 14:36:47

@Balázs Róza: vállon átvetett sporttáska iskolatáskának. Egyeseknél inkább dipó.

Illatból a zöld Malizia Uomot is küldöm mindenkinek, aki szereti.

scsaba1 2009.08.13. 14:41:05

Sárgadinnyés rágó?

scsaba1 2009.08.13. 14:45:07

Westend-vásárlóudvar a Nyugati mögött? A butikok tömve mindenféle "menő" cuccokkal? Mellete a büfé-sor? Gombás vagy tatár melegszendvics ketchuppal?

Balázs Róza 2009.08.13. 14:46:06

raul_duke: a dipó inkább '80-ban volt. A narancssárga CSAO kiírással :-)))
de a vállon sporttáska, az igen. Meg a félvállon hordott hátizsák, félkilós plüss állatokkal teleaggatva.
Meg telerakva jelvényekkel. Akkoriban jöttek be az olyan jelvények, amiken valami szöveg volt. Általában valami giccses álbölcsesség. És azok is mind neon színűek voltak.

mickimacko 2009.08.13. 14:48:12

Ha már férfiillat: zöld kupakos Malizia! Olvadtunk, ha az volt egy pasin!

Balázs Róza 2009.08.13. 14:48:56

scsaba1 - igen :))) és akkor már a bucis-hamburger ciki volt, mert már a city grillben, meg a mekiben lehetett kapni "igazi" hamburgert.
És aki egy kicsit is adott magára, az akkoriban csak a Gelatoban fagyizott. Ettől volt menő :-)

mickimacko 2009.08.13. 14:49:29

@ladislaus, dex.ion: éljenek a q komoly harmincasok!!!! :-))))

Balázs Róza 2009.08.13. 14:54:46

micimackó: én meg azért voltam oda, ha egy férfin "boccsúz" (boat shoes) volt. Nálam az volt a nemőség netovábbja :-)

vikkk 2009.08.13. 14:58:02

@mickimacko:
várjatok már, én csak 2 hét múlva leszek az! álljonmeganászmenet :)

scsaba1 2009.08.13. 14:59:08

@Balázs Róza:

Sorbanállás az első Mekinél a Régiposta utcában, amikor megnyitott? Az első Big Mac habosított polisztirol dobozban? (A havi ösztöbdíjam kb 1/3-áért) A doboz és a papírpohár őrizgetése hónapokig? Arcoskodás a haveroknak, hogy: "Voltunk a mekiben kajálni tegnap..."

mickimacko 2009.08.13. 14:59:29

@vikkk: én meg egy hónapja vagyok :-)))

vikkk 2009.08.13. 15:04:33

@mickimacko:
na akkor, mi mostani és reménybeli frissharmincasok vagyunk :)

raoul_duke 2009.08.13. 15:05:51

@Balázs Róza: akkor lehet, hogy dipója csak annak volt nálunk, aki a bátyjától örökölte, aki meg a 80as években rajított vele? Mindegy, én sporttáskával jártam.

A másik zöld okosság meg a zöld Axe volt, elég nagynak éreztem magam tőle.

Balázs Róza 2009.08.13. 15:07:05

scsaba1 - tényleg, én is k.... sokáig megtartottam egy coca colas papírpoharat. Az ha jól emlékszem nem is a mekiből volt. Inni nem nagyon mertem belőle, nehogy szétázzon :-)
Gondolom akkor a Váci utcai Adidas bolt előtti sorbanállás is ismerős :-)

Ja, és "műjég" után naná, hogy a irány a meki, vagy a city grill.

mickimacko 2009.08.13. 15:12:28

@Balázs Róza: ó, a bótsúzos pasik... Fehér gatyával, zokni nélkül... Azok voltak a legnagyobb nyálgépek! :-)

shaman87 · http://mediagezd.shamanoldala.hu 2009.08.13. 15:13:13

@Zsuuli: így van, a wikipédián le van írva az e-klub rövid története. 1968-ban alakult, amikor a 90-es évek még nagyon-nagyon messzi voltak :)

Balázs Róza 2009.08.13. 15:14:10

Én bőrszíjakat nem hordtam a csuklómon, de vitorlás zsinórt igen. Minden méretben és minden mennyiségben.

Balázs Róza 2009.08.13. 15:19:00

micimackó: a bocsúzos pasiknak volt egy vagányabb vadhajtása is. Akik - igaz ez már az évtized közepe, vége - Levi's 501-hez hordták, sötét zoknival. Nekem azok tetszettek. De tudom milyen nyálgépekről beszélsz. Némelyik, még egy egy pecsétgyűrűt is megeresztett a nagyobb hatás kedvéért :-)

orizatriz · http://www.orizatriz.blogspot.com 2009.08.13. 15:24:28

a bocsúz tényleg a boat shoes-ból van.. ne.. már megérte felkelni.

most hogy így összejöttönk öregecskén, ki mit gyűjtött? sörösdobozok a szekrény tetején Nyugatról?

Balázs Róza 2009.08.13. 15:30:15

orizatriz - örülök, hogy tudtam újat mondani :-)

sörösdobozokat én is gyűjtöttem. Meg mindent, amit Ápiszban lehetett kapni: pax tollak a szivárvány minden színében, színes-szagos radírok, menő spirál füzetek. Ja, és zoknikat. És mindent, ami megjelent Falco-ról :-)

orizatriz · http://www.orizatriz.blogspot.com 2009.08.13. 15:34:39

Falco... Jeanny... életem első lassúi...

aztán az első majdnem csók (nem mertem mégsem) a domb mögött a lakótelepen, amikor hazaengedtek minket a suliból a taxisblokád miatt...
elérzékenyültem.

mickimacko 2009.08.13. 15:38:59

Apropó, füzetek és tankönyvek szigorúan a bravo és egyéb magazinok oldalaiba csomagolva!

scsaba1 2009.08.13. 15:45:09

@orizatriz:

Sörös doboz, jahhh.... Bár az még a '80-as évek közepe...

Cserélgetés: Két hajós Hansa Pilset adok egy Heningerért? Nem? Na jó, az egyik Hansa legyen nagy (0,5 literes)... Tehát egy kicsi meg egy nagy Hansa azért a kurva Heningerért? Könyvespolc tetejére fasza íves piramisba felrakás? Öcsémnek súlyos pofon igérés, ha leborítás, neadjisten egy is behorpasztás... :)

Balázs Róza 2009.08.13. 15:47:24

orizatriz - nekem meg a műjégen tetszett nagyon egy fiú, aki persze észre sem vett. A már korábban emlegetett bomber dzsekit hordta, és amikor elkezdték nyomni a you're in the army now nótát, akkor mintha a szívemet tépték volna ki. Minden péntek-szombat-vasárnap este.

Balázs Róza 2009.08.13. 15:52:34

scsaba1 - ugyan ez :-) azzal a különbséggel, hogy nálam a húgom görénykedett. Hetente eljátszotta, hogy "véletlenül" kirepült a papagáj, aki borított mindent.
Az én kedvencem egy Jäger nevű sör volt, és valami kapitális szarvas volt az elején. És a nagyapám hozott Svédországból egy sörös gordót. Annak akkora sikere volt, hogy belépőt is szedhettem volna, annyian jöttek megnézni :-)

orizatriz · http://www.orizatriz.blogspot.com 2009.08.13. 15:53:54

@Balázs Róza: "mintha a szívemet tépték volna ki" - most nagyon jót mosolyogtam :) ... az én Szerelmemre pedig egy bizonyos Nick Kamen ( www.youtube.com/watch?v=OiC5BdIVfm8 ) hasonlított -szerintem- én arra izgultam... :)

mickimacko 2009.08.13. 15:54:01

Na jó, én mostantól nem leszek gépközelben. Csak azt akarom mondani, hogy Bettie Page és minden kommentelő, nagyon feldobtátok a mai napomat, köszi! Sziasztok!!!

dex.ion 2009.08.13. 15:56:06

@mickimacko: óó nekem még azé messze a harminc, azér mer a 90es években voltam fiatal, attól még..:)

Balázs Róza 2009.08.13. 16:02:00

orizatriz - "Tök helyes srác" - akkoriban ez volt a szöveg :)

vikkk 2009.08.13. 16:05:45

nekem is lejárt a munkaidő, szia micimackó és mindenki, kösz a nosztalgiát... rég volt ilyen kellemes napom :)

vikkk 2009.08.13. 16:07:17

(ps. én a ruhákról levágott nagy, márkajeleket tartalmazó dizájnos papírcimkéket gyűjtöttem. azokat, amik rá voltak fűzve valahová.)

ladislaus 2009.08.13. 16:13:13

@orizatriz: Lehet jártunk akkoriban?

:))))@raoul_duke: tudom 100-at akartal irni:) Teny hogy zullott rendesen, a "Féreg" elofutara volt :)
Malizia Umo meg nagyon ott volt!!!!!!! Hogy jutott eszedbe??? :)))

ladislaus 2009.08.13. 16:13:52

@mickimacko: még 2 évem van addig :)

orizatriz · http://www.orizatriz.blogspot.com 2009.08.13. 16:29:59

@ladislaus: nem, nem, az én exemnek chevignonja volt, nem malizia-ja :))) és zacskót hordott a wescojában, mert lyukas volt a talpa, hahó, hahó, itt van valahol?:D

vikkk: én még ilyen gyűjtésről nem is hallottam... :)

Balázs Róza 2009.08.13. 16:35:33

ladislaus - és a sat1-en, pro7-en németül nézett amerikai sorozatok? sőt, mi minden este néztük az ottani szerencsekereket, és ájuldoztunk, hogy milyen menő nyeremények voltak.

ladislaus 2009.08.13. 16:36:58

@orizatriz: Na a chevignon is passzol, mert az is megvolt :) Vescon bukik el a dolog, nem volt :( Bar mi kesik nem mulik :)))

orizatriz · http://www.orizatriz.blogspot.com 2009.08.13. 16:38:47

@Balázs Róza: tényleg, volt a fun factory asszem a eurosporton, még tán levelet is írtam ANGOLUL a műsornak (erősen nyolcvanas évek). vagy a remote controll az mtv-n, amiben egy székben forgattak egy ürgét, és meg kellett mondania, milyen klipet lát. és paul king meg a ray cox..:)
de ide tartoznak a narrátoros horror- és pornófilmek is (inkább a kilencvenes évek ;)).

Balázs Róza 2009.08.13. 16:42:11

orizatriz - nekem a kedvencem a sat1-en a szépség és a szörnyeteg volt, amiben Linda Hamilton valami félig oroszlán-félig emberszerű lénnyel nyomta.
"Welcome to tha Fuuuun Factoryyyyy" - emlékszem, sokat nekeltem a főcím alatt :)))

ladislaus 2009.08.13. 16:42:26

@Balázs Róza: Igen!!! mi pasik masra emlekszunk azokrol a csatornakrol... aki meg tagadja az kamuzik :)

Balázs Róza 2009.08.13. 16:50:32

ladislau - Gondolom, Te leginkább a Tuti Frutira emlékszel, meg a "Jódlizáskor viszket a bőrnadrág" sorozatra :-)))

Tényleg, a Tuti Frutira emlékszik valaki? Amikor vetkőztek a beválalósabb háziasszonyok :-)

Meg volt valami angol nyelvű csatorna is, ott meg ment olyan sorozat, hogy három fiú három lány ismerkedett, és össze kellett jönni a kérdések alapján. És nagy piros szívek villogtak, ha egymásra találtak. De rémes volt! :-)

orizatriz · http://www.orizatriz.blogspot.com 2009.08.13. 16:51:46

tutti frutti, vagy mi volt akkor?
azt nem nézhettem... nem engedték a szüleim.

orizatriz · http://www.orizatriz.blogspot.com 2009.08.13. 16:53:20

volt a saton egy ilyen gyereksztár-szerű műsor, amit 10 évvel később koppintottak itthon is, én azt is szerettem.
ment a beverly hills 1234 is valamelyik csatornán.:)

raoul_duke 2009.08.13. 16:58:56

@ladislaus: lehet, hogy 100, reálisabb, mint az 1000. Az unokámnak majd 100000-ret mondok. Malizia Uomo meg egyből beugrott, ahogy a többiek elkezdték az illatok emlegetését.

Még 1-2 német tévés emlék, tessék:
- Rufen Sie jetzt an! Nullhundertneunzig sechsmal die Sieben. Natürlich von Teresa Orlovski.

- Zu Risiken und Nebenwirkungen lesen Sie die Packungsbeilage und fragen Sie Ihren Artzt oder Apotheker.

- Bitte lächeln (RTL zwei macht einfach spaaaß)

scsaba1 2009.08.13. 17:11:52

@Balázs Róza:

Jah... Német bajor szexfilmek 11 után a Sat1-en... Jáá, Jáá Klaus...ohhhh...jáá, jáá... Hans... já, snell, snell...ohh

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.08.13. 17:27:21

Nemsokára Glüksrad és Preis ist Heiss is lesz majd a vetélkedős posztunkban.

Rocko- 2009.08.16. 15:49:30

jelenteném, a '90-es években jártam a Kölcsey Ferenc Általános Iskolába, nem hordott senki répanadrágot. a negyedikesek se, a nyolcadikosok se. :)

Bettie Page · http://90es.blog.hu 2009.08.16. 18:28:25

rocko, én is odajártam, és mi hordtunk.

Rocko- 2009.08.22. 13:25:27

@Bettie Page: XXI. kerület, angol tagozat? :)

M.A.N.Ó 2009.10.19. 16:28:48

Na, akkor menjünk szépen sorjában. Nekem volt kismama ruhám, magastalpú cipőm, favágóingem, barna rúzsom, neonszínű "dizsis" cuccaim (amúgy a discoban a neonszínű körömlakk is nagyon menő volt, tök jól világított az uv-ban), bőrszalagok, átlátszó cumik, Lennon napszemüveg (kékben és barnában is!). Hú, ilyen divatos csaj lettem volna? :P
Nem tudom, említette-e már valaki, de a legmenőbb arcok síppal jártak discoba (bár ez elég uniszex dolog volt.) De jó volt felidézni ezeket az éveket, imádom ezt a blogot! :D

M.A.N.Ó 2009.10.19. 18:30:01

Ja, és Impulse dezodorok! Mindig elkunyiztam anyától, amikor már csak egy kicsi volt benne és azzal fújkáltam magam. Aztán persze mindnek eltettem a dobozát, azokat gyűjtöttem.

Bettie Page · http://90es.blog.hu 2009.10.20. 10:34:56

áá téényleg az impulse dezodor. asszem abban volt az o2 nevű illat is.

kerdesek05 2011.02.09. 17:36:31

90es évek eleje: közepe:
bakancsruha lányokon.

bakancs, harisnya, comb fölé érő kismamaruha, felül alatta vmi ujjú testhezálló felső.

Charlotte Benning · http://onceupon.blogger.hu/ 2013.12.01. 12:38:47

Nekem volt bakancsom (bakancszoknival persze), kertésznadrágom, nagy hajgumim, műanyag karkötőm, műanyag cumim (azért nem minden beteg dolog, ami japán, bár akkoriban azt sem tudtuk, hogy ez japán, vagy kínai, vagy magyar, de nem is zavart minket), meg lasztex nadrágom, bár csak fekete. Mégsem néztek ki érte sehonnan. XD
süti beállítások módosítása