HTML

90

A 90-es évek sose érnek véget! Hubba-Bubba rágó? Prehistoric 2? Családi mozidélután a Disneyvel? Ugrin Emese? Hasbro? Talapa János? Tépőzáras védőszövet a BMX vázon? Mindez egy helyen! Zene, sport, számítógép, tévé, mozi, politika, közérzet, mindennapok, szigorúan szubjektíven.

90-es évek a Facebook-on

Ennyien olvastok

Friss hozzászólások

Kapcsolat

Ha valami ötleted, vagy észrevételed van akkor ide írj: 90esblog@gmail.com

BVSC-Novép – Diósgyőr 0:1

2009.03.17. 00:19 :: Kurtz ezredes

BVSC Novép – Diósgyőr 0-1 A Csapatelemzés és a bajnokok után ma az alsóbb régiókkal, mérkőzéselemzéssel és összefoglalóval kedveskedünk futballszerető olvasótáborunknak. A BVSC-Novép (ugye halljuk ebben a névben, hogy már véget ért a szocializmus, nem pénzmosodák tolják be a pénzt a klubokba, hanem szigorúan piaci alapon folyik az élet) és a Diósgyőr augusztus eleji szuperrangadója következik 1992-ből.

     Rövid totós közjáték után csapjunk egyből bele a lecsóba. Rögtön egy ismerős hang, akit még ma is a szakmában találunk, Hajdú B. Pista. Öröm látni, hogy ő az, aki az elmúlt 16 évben egyértelműen fejlődött. Nem mintha itteni tevékenységével bármi baj lenne, inkább arra célzunk, hogy ma már eljutott arra a szintre, hogy nem kell lepukkant stadionokban összefoglalnia a 12. és a 13. helyezett öldöklő küzdelmét. Sajnos a Diósgyőr ekkoriban annyira rossz játékosokból állt, hogy gyakorlatilag az örökifjú – itt lényegében még ifista – Vitelkin és a később is ott focizó Kiseren kívül fogalmunk sincs, kikből rakták össze a csapatot. Szvisztun vagy Dohot például annak ellenére ismeretlen, hogy elég jellegzetes névvel áldotta meg őket a Jóisten. A túloldalon viszont csupa-csupa kipróbált, harcos veterán a kőkemény Farkas Józseftől a pengés és – ekkor még – botrányoktól mentes Bognár Györgyön át Nyikiforovig. Ismerős lehet az egykori szovjet válogatott Viktor Gracsov, aki előrehaladott kora ellenére még néhány debreceni évet is lehúzott, és csak nagyon kevés választotta el attól a bravúrtól, hogy – Igor Nicsenkót megelőzve – elsőként legyen légiósként gólkirály.

     Figyelemre méltó még a manapság tévésként üzemelő – ne feledjük, már játékosként is a Góóóóóóóóóóóóóóól-t konferálta – Urbányi István, aki nem sokkal ezután a Honvédba igazolt, majd merész ugrással az MLS-ben szereplő San José Earthquakes (akkor még Clash) együttesében egyengette játékoskarrierjét. Slusszpoénként emlékezzünk meg a szintén igen fiatal Borgulya Istvánról, aki a Tesz-Vesz város kis kukacaként minden NB1es egyesületben feltűnt az évtized folyamán. A BVSC fan-ek ne aggódjanak, a fájdalmas hazai vereség ellenére 3 ponttal megelőzik majd az osztályozós helyen végző miskolciakat, így 1993 késő tavaszán nem ők esnek majd ki az EMDSZ-Soproni LC ellen, hanem a borsodi bombázók. Jó szórakozást kíván önöknek a két vezetőedző, Both József és Sándor István!

 


4 komment

Címkék: diósgyőr bvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://90es.blog.hu/api/trackback/id/tr421006726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lump 2009.03.17. 21:52:09

Ez nagyon jó! Ennyi helyzetet kihagyni:D
5:10-nél meg öbölátúszás!:D nóóóórmális?:D

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.12.04. 12:32:15

20 éve eldönthetetlen kérdés, hogy a magyar foci éppen az adott pillanatban a leggyengébb, vagy valamikor korábban volt az. :)

Dódi 2009.12.05. 08:45:13

egy kis magyar foci a 90-es évekből, de szar volt már :P inkább adtátok volna le a Forma 1 összefoglalót :) Mansell vébé a Hringen :)

bug jr. 2010.05.08. 12:31:08

Farkas Józsefé a labda,Csizivel néz farkasszemet..:)
Hajdubé már akkor megcsillantott vmit
süti beállítások módosítása